Ekonomi Düşük büyümeye herkes razı

Düşük büyümeye herkes razı

Paylaş
Düşük büyümeye herkes razı

B20'ye katılanların hem kemer sıkılmasını hem de kamu harcamalarının artırılmasını istediğini belirten Sabancı Perakende Grup Başkanı Haluk Dinçer, “Yeter ki krizden çıkılsın, düşük büyümeye razılar” dedi

’Performansımız takdir aldı’

Haberin Devamı

B20 toplantısının Türkiye’den gelen diğer katılımcısı Sabancı Holding Perakende Grup Başkanı Haluk Dinçer de Türkiye’nin 2002 sonrası yaşadığı ekonomik gelişme ile 2008 krizinden hızlı ve güçlü çıkmasının tüm katılımcıların dikkatini çektiğini söyledi.

Haluk Dinçer, “Ekonomik büyümenin yanı sıra kamu borç stoku ve bütçe açığında Türkiye’nin performansı takdir topladı” dedi. Haluk Dinçer, iş dünyasından temsilcilerin küresel ekonomiyle ilgili iyimser beklentileri olduğunu belirtti.

Dengesizlik rahatsız ediyor

Büyümede gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler arasındaki dengesizliğin rahatsızlık yarattığını söyleyen Haluk Dinçer, “İş dünyası G20’ye damga vuran kemer sıkılması ya da kamu harcamasının artırılması tartışmasında, her ikisinin eş zamanlı uygulanmasına destek verdi.

Haberin Devamı

Bu sonuç, düşük büyüme oranlarına razı olduklarını gösteriyor” diye konuştu. Bankalardan vergi alınması önerisine iş dünyasının net olarak karşı olduğunu aktaran Haluk Dinçer, “Hükümetlerin finansal düzenlemelerde acele etmesi istendi” dedi