Ekonomi Düşük faizi gören kredisini yeniledi

Düşük faizi gören kredisini yeniledi

Paylaş
Düşük faizi gören kredisini yeniledi

Geçen yıl hızla gerileyen faizler, yılın son üç ayında konut kredisi yeniden yapılandırma ve transferlerini patlattı

TRANSFERDE REKOR KIRILDI

Haberin Devamı

Doğan Grubu ve Alman Deutsche Bank ortaklığıyla kurulan konut finansman şirketi DD Mortgage’ın Genel Müdürü Murat Aysan, 2009’un son üç ayında konut kredilerinde 8-10 milyar liralık rekor seviyede yeni kontrat yapıldığını belirtti.

Aysan “Bunun 6 milyar lirasının transfer ve yeniden yapılandırma olduğunu tahmin ediyoruz” dedi. Murat Aysan, 2009 genelinde tüketicinin faiz düşüşü nedeniyle yenilediği kredi tutarının ise 22 milyar lira ile yıl rekoru kırdığı tahmininde bulundu.

BÜYÜK HAREKETLİLİK YAŞANDI

Konut kredisinde 10 yıl vadede şu an en düşük faizi sunan Halkbank’ın Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Bilgehan Kuru, 2009’un ikinci yarısında yeniden yapılandırma işlemlerinde büyük hareketlilik olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Bilgehan Kuru, “Düşen faizden faydalanmak isteyenler, kalan anapara ve vadeler üzerinden yeni fiyatlama istiyor. Özellikle faizlerin yüksek olduğu dönemde borçlanan müşteriler geliyor. Başka kurumlardan kredi kullanmış tüketicilerden de çok sayıda transfer alıyoruz” dedi. Halkbank’ın konut kredisi 36 ay vadede yüzde 0.88, 37-60 ay arası yüzde 0.92, 61-120 ay arası yüzde 0.95.