Dünya Düşük not cinneti

Düşük not cinneti

Paylaş
Düşük not cinneti

Almanya'da 23 yaşındaki genç, eskiden okuduğu meslek lisesini basarak dehşet saçtı. Genç, Rambo bıçağı ve gaz tabancasıyla saldırdığı 3 öğretmenden birini öldürdü

POLİSE DE ATEŞ AÇTI

Haberin Devamı

Almanya’nın Ludwingshafen kentine bağlı Mundenheim kasabasındaki meslek lisesinde dün kabus dolu dakikalar yaşandı. Adı açıklanmayan 23 yaşındaki genç, üzerinde bir Rambo bıçağı ve gaz tabancasıyla sabah 10.00’da liseyi bastı.

3 bin 200 öğrenci ve 130 öğretmenin görev yaptığı lisede dehşet saçan genç, üç öğretmene saldırdı. Öğretmenlerden birini Rambo bıçağıyla öldüren saldırgan, tabancayla polise ateş açarak kaçmaya çalıştı.

YANGIN ALARMI KURTARDI

Özel polis timi, saldırganı kısa sürede yakaladı. Sabıkası bulunmayan genç ilk ifadesinde “Eskiden bu lisede okuyordum. Bana çok düşük notlar veren öğretmenlerime karşı büyük öfke duyuyordum” itirafında bulundu.

Genç hakkında ‘kasten adam öldürmek’ suçundan soruşturma başlatıldı. Saldırıdan sonra şoka giren bazı öğrencilere psikolojik destek verilmeye başlandı. Liseyi basan gencin, saldırı sırasında meşale yakması nedeniyle yangın alarmı çalınca öğrencilerin dışarı çıkmasının daha çok can kaybını önlediği açıklandı.

Haberin Devamı

GEÇEN YILKİ BASKINDA 17 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Almanya Federal Eğitim Bakanı Anette Schavan meslek lisesinde yaşanan dehşetle ilgili olarak “17 kişinin öldüğü Winnenden saldırısının yıldönümüne sayılı günler gün kala, benzeri vakanın yaşanmasından dolayı çok üzgünüm” dedi. Ülkenin Winnenden kentinde geçen yıl 11 Mart’ta Tim Kretschmer (17), mezun olduğu Albertville Lisesi’ni tabancayla basmıştı. Tim, 9’u öğrenci, 3’ü kadın öğretmen olmak üzere 16 kişiyi öldürdükten sonra intihar etmişti.