Gündem Düşündüren öğrenci kavgası

Düşündüren öğrenci kavgası

Paylaş
Düşündüren öğrenci kavgası

Mersin'in merkez Akdeniz İlçesi'nde 2 lise öğrencisi arasında çıkan kavga, ailelerin karışmasıyla Doğulu-Batılı kavgasına dönüştü

Kazanlı Mahallesi'ndeki Kazanlı Lisesi'nde meydana gelen olayda, biri Mersinli, diğeri Güneydoğulu 2 öğrenci arasında bilinmeyen nedenle tartışma çıktı.

Kısa süren tartışma bir anda kavgaya dönüştü. Çocuklarının kavga ettiğini haber alan aileler ve yakınları da okula akın etti. Çevrede "Doğulu çocuklar Türk çocukları dövmüş" dedikodusu da kulaktan kulağa yayıldı.

ÇEVİK KUVVET TAKVİYE İSTEDİ

Bunun üzerine okula gelen aileler arasında yaşanan gerginlik meydan kavgasına dönüştü. Erkek, kadın ve gençlerden oluşan yaklaşık 200 kişinin karıştığı kavgada, karakol ekipleri yetersiz kalınca, takviye kuvvet istendi.

Bunun üzerine Özel Harekat, Çevik Kuvvet ve Asayiş Şube'de görevli polis ekipleri bölgeye kaydırıldı. Olay yerine gelen panzerli polis ekipleri, tarafları güçlükle ayırırken, çevrede yoğun güvenlik önlemi aldı.

4 YARALININ DURUMU AĞIR

Taş ve sopaların kullanıldığı kavgada 6 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılardan durumları ağır olan 4 kişi ambulanslarla Mersin ve Toros Devlet Hastaneleri'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Akdeniz İlçesi Belediye Başkanı BDP'li M. Fazıl Türk, olay yerine giderek, kavga ve olaya karıştığı için Kazanlı Polis Merkezi'ne götürülen kişiler hakkında bilgi aldı. Yeniden kavga çıkabileceği ihtimaline karşı bölgede geniş güvenlik önlemi alan polis, soruşturmayı sürdürüyor.

Ali ŞEN-Mustafa İNSAN/MERSİN (DHA)