Yaşam Duyarlı esnaf köpeğe yürüteç tasarladı

Duyarlı esnaf köpeğe yürüteç tasarladı

Paylaş
Duyarlı esnaf köpeğe yürüteç tasarladı

İzmir'de henüz bir aylıkken köpekler tarafından ısırıldığı için arka ayaklarını kullanamayan köpeğe, Umut Bilir isimli esnaf sahip çıktı. Duyarlı esnaf, ameliyata rağmen sürünerek yürüyebilen dişi köpek Tosun için pimaj boruları ve bisiklet tekerleklerinden yürüteç yaptı

İzmir Menderes'te yaşayan ve Gaziemir'de esnaflık yapan Umut Bilir'in davranışı yürekleri ısıttı.

6 ay önce Menderes ilçesinde başka köpekler tarafından kalçası ısırılan bir köpeğe rastlayan Umut Bilir, köpeği hemen veterinere götürdü.

SOKAKLARDA GEZEBİLİYOR


Dişi köpek Tosun, burada tedavi gördü ve ameliyat edildi. Umut Bilir, tedaviye rağmen sürünerek yürüyebilen Tosun'u bırakamayınca bir hafta kendi evinde baktı, korkmasın diye onunla birlikte uyudu. Tosun'un daha rahat yürüyebilmesi için çalışanı ile birlikte pimaj boruları ve bisiklet tekerlekleriyle yürüteç tasarlayan adam, şimdi Tosun ile sokaklarda gezmenin mutluluğunu yaşıyor. Çoğu zaman Umut Bilir'in Gaziemir'deki iş yerinde bulunan Tosun, mahallenin de maskotu oldu. Tosun ile ilgilenen diğer esnaflar ve Umut Bilir, Tosun'un daha sağlıklı bir şekilde yürüyebilmesi için veterinerler ve derneklerden de destek istedi.


İNTERNETTEN BAKIP TASARLADILAR


Duyarlı esnaf Umut Bilir, Tosun'un hikayesini şu sözlerle anlattı:
"Tosunu bulduğumuzda bir aylıktı. Köpekler belinden ısırmıştı ve çok kötü durumdaydı. Belinde büyük bir ödem vardı. Hemen veterinere götürdük. Üç ay boyunca tedavi gördü, ameliyatını yaptırdık. Veteriner büyüdükçe kendini toparlayacağını söyledi. Sürünerek yürüyordu. Biz de daha rahat yürüsün diye yürüteç yaptık. Yürütecin yapılışına internetten baktık. Pimaj boruları aldık, bisiklet tekerleri aldık. Ölçülerine göre yürüteci yaptık."

"YÜRÜTEÇ DEĞİL YÜRÜMESİNİ İSTİYORUZ"


Tosun'un iyi bir bakıma ihtiyacı olduğunu vurgulayan esnaf Umut Bilir, "Ameliyat ettirmekle iş bitmiyor. Sürekli egzersiz yaptırmak gerekiyor. İşimizin yoğunluğundan dolayı yeteri kadar ilgilenemiyoruz. Daha iyi bakabilecek biri var ise onunla irtibata geçmek isteriz. Biz yürüteç değil yürümesini istiyoruz. O da iyi bir bakım gerektiriyor. İlk bir hafta ona evde baktım. Birlikte uyuduk. Biraz yalnız bıraksam ağlıyordu. Yanına gelince hemen susuyordu. Bir yoldaş arıyordu. Aramızda bir bağ oluştu. İlk yürütece koyduğumuzda çok heyecanlandı. İlk başta ne yapacağını bilemedi. Şimdi onun yürüdüğünü görmek tarif edilmez bir şey."

"KAMPANYA DÜZENLEMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ"


Tosun ile sık sık ilgilenen Umut Bilir'in esnaf arkadaşı Nermin Özgür, "Burada Tosun'a kendi imkanlarımızla bakmaya çalışıyoruz. Ciddi anlamda yardıma ihtiyacımız var. Tosun için kampanya düzenlemeyi düşünüyoruz. Tosun'u ayağa kaldırabilecek bir veteriner ile iletişime geçmek istiyoruz" derken, Tosun'u görmek için yollarını uzattıklarını söyleyen mahalleli Birsen Canbaz da, "Tosun ilk başlarda felçliydi. Umut Bey onu tedavi ettirdi. O cennetin kapılarını açtı. Tosun'u çok seviyoruz. Otobüsten bir durak erken iniyoruz, Tosun'u sevip yola devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı