Spor Duygun Yarsuvat'tan 61 milyon liralık istek!

Duygun Yarsuvat'tan 61 milyon liralık istek!

Paylaş
Duygun Yarsuvat'tan 61 milyon liralık istek!

Galatasaray, yüzde 14'lük hisse satışı için düğmeye bastı. Pazartesi günü yapılacak divan toplantısında nabız ölçecek olan Yarsuvat, sarı kırmızılı hisseleri üyelerin almalarını isteyecek

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat, pazartesi günü yapılacak olan Divan Kurulu toplantısında üyelerden kulübün hisselerini almalarını isteyecek.

Yarsuvat, “Şimdi destek zamanı” diye seslenip, Galtasaray Sportif AŞ’nin borsada satışa çıkarılacak olan yüzde 14’lük hisselerini divan kurulu üyelerinin almasını talep edecek. Söz konusu hisseler geçen yıl eski başkan Ünal Aysal döneminde borsaya kote etitirilmişti.

Mali açıdan son dönemlerde büyük sıkıntılar yaşayan sarı kırmızılı kulüp, yüzde 14’lük hisse satışıyla toplam 22 milyon Euro’luk bir gelir hedefliyor.

ÖNCELİKLE DESTEĞİ GÖRMEK İSTİYOR

Galatasaray Sportif AŞ’nin hisse satış işlemleri önümüzdeki hafta artık resmiyete dökülüyor. 25 Şubat’tan itibaren Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) başvuru yapabilecek olan Galatasaray yönetimi, tüm hazırlıklarını tamamladı.

Başkan Yarsuvat ise, hisse satışından önce camianın nabzının ne yönde attığını ve divan kurulu üyelerinin vereceği desteği görme kararı aldı. Başkan, toplantıda açıkça divan kurulu üyelerinden satışa çıkacak hisseleri almalarını, yani ellerini taşın altına koymalarını isteyecek.

Hürriyet

Haberin Devamı