Dr. Haydar Dümen Duygusuzsa tat vermez
HABERİ PAYLAŞ

Duygusuzsa tat vermez

Haberin Devamı

İnternetten pek çok konuya kolayca ulaşıp bilgileniyorsunuz. Böyle kullanıldığında yararlı. Ama sanal alemde aşk yaşamaya kalkmak ya da seks yapmak ne kadar akıllıca? Hayat sizlerin ama bu ruhunuzu yorar. Çünkü cinsellik duygusuz yaşanırsa tat vermez.

BÖYLE SORU YOK!

Hem çekiniyor hem istiyorum

21 yaşındayım. 1 yıldır her gün mastürbasyon yapıyorum. İlişkiye girmedim, sevgilim olmadı, bir kızın elini dahi tutmadım. Çekiniyorum ama ilişkiye de girmek istiyorum. Yardım edin.

CEVAP

Ey kadınlar, kızlar, en önemlisi kıskanç olanlar, işte önünüzde bir fırsat. El değmemiş ve koklanmamış gül!!! Hiçbir kadına ve kıza yaklaşmamış bir gönül arıyorsunuz işte burada bakir. Sakın onu görmeyin hakir. Anasının kuzusuydu, hiçbir kızın elini tutmadı, onlara yan gözle bile bakmadı. Uzaktan, yakından sevgilisi bile olmadı. Kendi başına buyruk, içe dönük bir yaşam sürdü. Bize de buradan reklamını yapmak düştü. Okurum, yardım bu, yazımı dikkatli oku.

5 ay geçti sertleşmedi

3 yıldır tip 2 şeker hastasıyım. 5 aydır Viagra bile içsem sertleşmiyor. Doktor her şeyin yolunda olduğunu söyledi. Bana yardım eder misiniz?

CEVAP

Değerli okurum, her şeyin yani dış görünüşün, içsel arzuların, isteklerin ve de tercihlerin normal. Doktorun göremediği tek anormal durum, içeride yapılanmış, sana bu yolun kapısını kapatmış oluşum. Sertleşme olayının mekanizmasında organa kan pompalanır. Dolan kanın geri dönüşü bir başka mekanizma ile kapatılır, penis ereksiyon halinde kalır. Durum budur, teşhisi renkli penil dopleriyle konulur. Bu nedenle o tür ilaçların faydası umutta kalır. Bu tetkikin sonuçlarını bize bildir. Bir sorun varsa, o sorunu da operasyonla sildir.

Neden kan gelmiyor?

24 yaşında kızım. 3 ay önce ilk kez erkek arkadaşımla ilişkiye girdik. Kan gelmedi, zar esnektir diye düşündük. Daha sonra da kan gelmedi. Bu mümkün mü? Neden kan gelmedi?

CEVAP

Sevgili okurum, esnek zar, esnek lastik yani esnek kemer, esnek eldiven gibidir. Zar esnektir diye vajina da esnektir diye düşünülmemelidir. Çünkü ikisinin yapısı değişiktir. İlişkide zar esnedi yani kemer kopmadı, lastik eldiven patlamadı!!! Bu durumun cinselliğin anatomisiyle ilgisi yoktur. Kızlardaki oran da yüzde 25’tir. Merakım, bu köşeyi okuyor musun? Bu köşe Kristof Kolomb’un haritası gibi değildir. Her şeyi tıpkısının aynısı teşhis ve yorumla bildirir. Bunlar da bilimin ta kendisidir.

Vajinaya boşalmadım

21 yaşındayım. 2 yıldır ilişkim var. 1 yıldır kız arkadaşımla ilişkiye giriyoruz. Ben boşalmadığım halde mide bulantısı ve halsizliği var. Acaba gebe mi?

CEVAP

Değerli okurum, olabilir. Bacak arasına akan meniden kızlar gebe kalabilir. Oranı zayıftır ama dikkat etmek gerekir. Şu anda uzaktan karar vermek zor.

10 saniye sürüyor

29 yaşındayım. 8 aydır görüştüğüm bir kadın var. Erken boşalıyorum. Ön sevişmeden sonra 10 saniye sürüyor. Bu kadının hoşuna gitmiyor. Ne yapmalıyım? Önüne nasıl geçerim?

CEVAP

Değerli okurum, önerim tedavi. Tedavi için doktorun önüne oturmak gerekir. Doktor sana ilacını verecek. Bütün olay doktoru seçmekte. Hangi doktor bu olayı nereye kadar götürecek? Hangisine güveneceksin?

Geceleri boşalıyorum

17 yaşındayım. Penisim 16 santim. Yakalanmaktan korka korka günde 2 kere mastürbasyon yapıyorum. Buna rağmen haftada 4-5 gün geceleri boşalma yaşıyorum. Ne olacak benim halim?

CEVAP

Değerli okurum, çok tedirgin olacak bir durum yok. Adı üstünde, delikanlısın. Gece boşalmaları senin elinde değil. Ama mastürbasyon elinde. Alışkanlık durumuna getirip sayıları artırma. Mastürbasyonu haftada 3-4’e indir, gece boşalmaların da devam ederse buna tıbbi yardım gerekebilir. Bu sorun da böylece biter.

Öpüşüyoruz ama...

20 yaşındayım. Partnerimle öpüşüyoruz ama birleşme olmuyor. İkimizin de istediğini düşünüyorum ama partnerime soramıyorum. Ne yapmam gerekir?

CEVAP

Değerli okurum, hiç. O sana söyler. Onun da ağzı ve dili var. Gözü ve gönlü var. Yüreği ve teni var. Bu konularda tercümana gerek yok. Hele benim tercümanlığa hiç yer yok. İnce çizgiler üzerinde yaşanan olaylardır bunlar. O çizgilerdeki derinliği ve estetiği siz göreceksiniz. Göremiyorsanız uzaktan kumanda ile görünmüyor. Kitap okuyun ve şiir ezberleyin vs vs.

İnternette seks yapıyorum

24 yaşında kızım. Korkudan erkeklere yaklaşamıyorum. Ama cinsel isteğim çok fazla. İnternette seks yapıyorum. Bu durumdan hoşnut değilim. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, herkesin hayat yolu kendine aittir. İyisiyle de, kötüsüyle de insan yaptıklarını göğüsler. İnternet yoluyla zevklenme, mastürbasyon ya da orgazm doğal yolun dışında psikolojik açıdan da çok önerilecek bir yöntem değil. Bu senin ruhunu yozlaştır. Çünkü kullanılan sözcükler önemli. Bu sözcükler estetik boyuttan dışarı çıkmamalı. Sana şunu yap ya da yapma deme durumunda değilim.

Sevgilim hamile mi?

Sevgilimle sevişirken vajinasının üzerine boşaldım, sildik. Acaba gebe kalır mı? Bir de kızlık zarı bozulmuş olabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, anlattıklarına göre kız arkadaşın hamile değil. Bakirelerin gebe kalması her zaman söz konusudur. Yanlış biliyorsunuz. Biraz daha dikkatli davranırsanız iyi edersiniz.

Sperme benziyor

29 yaşında, evli, 2 çocuk babasıyım. 1 haftadır idrara çıktığımda penisimden sperme benzer bir akıntı geliyor, neden?

CEVAP

Değerli okurum, hiçbir şeyden olmaz. Doğaldır. Pek çok insanda olur. O kayganlaştırıcı sıvı ayrıca sağlık işaretidir.

Kızlar çok istekli ama...

20 yaşındayım. Penisimde eğrilik var, boyu 17 santim. Penisimin eğrilmesi beni ilişkiden soğutuyor. Birçok kız benimle ilişkiye girmek istiyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, eğriliği kafana takma. Cinsel birleşmeye engel olabilecek kadar eğriyse operasyonla düzeltilebilir. İyi ki biraz eğriymiş. Yoksa birçok kızın kanına girecektin. Buna da denge diyelim.

Cinsel organım çok büyük

26 yaşındayım. Benim penisim çok büyük. Hangi kız arkadaşa göstersem korkuyor. Hayat böyle nasıl geçecek?

CEVAP

Değerli okurum, bilemem. Kendine uygun kadın bulursun. İki de bir ona buna göstermenin ne anlamı var anlayamadım. Tabii ki kızlar korkar. Günün birinde seninkisinin de meraklısı çıkabilir. Yılmak, depresyona girmek ve boyun eğmek yok. Ama aklı ve iradeyi de kullanmak şartıyla her önüne gelene de göstermek yok.

Yırtılmış olabilir mi?

20 yaşındayım. Kız arkadaşımla iç çamaşırlarımız üzerimizdeyken seviştik. Kız arkadaşım “Canım acıyor” deyince bıraktık. Sevgilim çamaşırında biraz kan görmüş ve korkmuş. Kızlık zarı yırtılmış olabilir mi?

CEVAP

Zedelenmiş olabilir değerli okurum, korkuyorsanız yapmayıverin.

GÜNÜN SÖZÜ

Sonsuz aşk bir hayaldir ancak ömrünü uzatabilirsiniz. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder