Gündem Düzce depreminde ölenler anıldı

Düzce depreminde ölenler anıldı

Paylaş
Düzce depreminde ölenler anıldı

Düzce depreminde ölenler anıldı

12 Kasım 1999 depreminin 13’üncü yılında, depremin merkez üssü Düzce’nin Kaynaşlı İlçesi’nde yaşamını yitirenler dualarla anıldı.

Haberin Devamı

12 Kasım 1999’da saat 18.57’de merkez üssü Kaynaşlı olan 7.2 büyüklüğündeki depremde Düzce’de 782 kişi yaşamını yitirirken, 16 bin 666 konut yıkıldı. Bugün, 12 Kasım depreminin 13’üncü yıldönümü nedeniyle Kaynaşlı ilçe meydanında anma töreni düzenlendi. Törene, Düzce Valisi Adnan Yılmaz, Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Kaynaşlı Belediye Başkanı Recai Korkmaz, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Vali Yılmaz, yaşanan bu felaketlerden dersler çıkarmak gerektiğini söyleyerek, aynı acıları yaşamamak için tedbir alınması gerektiğini belirtti.

Kaynaşlı Belediye Başkanı İsmail Korkmaz da, 13 yıl önce Düzce’de acı günler yaşadıklarını söyleyerek, "Bugün burada deprem şehitlerimizi anmak için toplandık. Onları unutmadık" diye konuştu.

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından mevlit okunarak, depremde ölen vatandaşlar için dualar edildi. Daha sonra vatandaşlara yemek verildi.