Türkiye (Son Dakika) Düzce'de dede ve torun gölette boğuldu

Düzce'de dede ve torun gölette boğuldu

Paylaş
Düzce'de dede ve torun gölette boğuldu

Yığılca ilçesi Hasanlar Barajı göletinde kayığın batması sonucu dedeyle torunu boğuldu

Düzce’nin Yığılca ilçesinde bulunan Hasanlar Barajı göletinde, kayıkla karşı yamaçta bulunan fındık bahçesine geçmeye çalışan dedeyle torunu, kayığın batması sonucu boğuldu.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre, Aydın köyünde yaşayan 70 yaşındaki Ferhat Çiçek, torunları Hilal Çiçek (8) ve Sümeyye Çiçek’i (10) kayığa bindirerek köyün baraj göletinin karşı kıyısında bulunan fındık bahçesine gitmek için yola çıktı.

Belirli bir süre suyun üzerinde giden dede ve torunları, kayığın alabora olması nedeniyle suya düştü. Yaşlı adam, torunlarından Hilal Çiçek’i kurtararak gölet içindeki toprak alana bıraktı. Dede Çiçek, ardından diğer torunu Sümeyye’yi kurtarmak için girdiği suda kayboldu.

Barajda çırpınmaları gören bir vatandaş, kayık yardımıyla 8 yaşındaki Hilal Çiçek’i kayığına alarak kenara getirdi ve yetkililere bilgi verdi. İhbar üzerine bölgeye itfaiye, jandarma ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri sevk edildi.

Haberin Devamı

Bölgeye ulaşan AFAD ekipleri özel donanımlı zodyak botlarla baraja girerek arama çalışması başlattı.

Yaklaşık 3 saat süren çalışmanın ardından 10 yaşındaki Sümeyye ve dedesi Ferhat Çiçek, alabora oldukları yerin yaklaşık 20 metre yakınında göletin dibinde bulundu. Dede ve torununun boğulduğu tespit edildi.

Botlarla kıyıya getirilen cesetler savcının incelemesinin ardından Düzce Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.