Gündem Düzce'de facia: 6 ölü

Düzce'de facia: 6 ölü

Paylaş
Düzce'de facia: 6 ölü

Düzce'nin Kaynaşlı İlçesi'nde otobüsün kamyona arkadan çarpması sonucu 6 kişi öldü, 31 kişi yaralandı

Düzce'nin Kaynaşlı İlçesi’nde otobüsün kamyona arkadan çarpması sonucu 6 kişi öldü, 2'si turist 31 kişi yaralandı. Otobüsün ön tarafın ikinci koltuğa kadar kamyonun kasasına saplanırken, yaralılar sedye ile camlardan çıkarıldı.

Haberin Devamı

Kaza saat 03.30 sıralarında, TEM'in Bolu Dağı geçişinin Kaynaşlı Asar Mevkii'nde meydana geldi. Ankara'dan İstanbul yönüne giden Timur Dilli yönetimindeki 50 AE 250 plakalı ‘Kapadokya Göreme Turizm'e ait otobüs sağ şeritte giden Durmuş Kahraman yönetimindeki 68 AF 595 plakalı kamyona arkadan çarptı. Çarpmanın etkisi ile otobüs hurda yüklü kamyonu yaklaşık 45 metre sürükledi. Kamyonun kasası otobüsün öndeki ikinci koltuğunun bulunduğu yere kadar girdi.

Kaza ardından Düzce ve Bolu'dan çok sayıda ambulans sevk edildi. Olay yerine gelen 112 Acil, Sivil Savunma ve itfaiye ekipleri otobüsteki yaralıları kurtarmak için seferber oldu. Otobüs içerisinde yaralılara müdahale edilirken, sedyeye konulan yaralılar camlardan çıkartılarak ambulanslara taşındı. Düzce Atatürk Devlet, Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama ile Düzce Özel Hayri Sivrikaya Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar tedavi altına alındı. 31 yaralı arasında Japon ve Kanadalı turistlerin de bulunduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Kazada, otobüsün şoförü Timur Dilli ile kimlikleri belirlenemeyen 5 kişi öldü. İç içe geçen kamyon ile otobüsün birbirinden ayrılması ile parçalanan cesetler çıkarılabildi. Kaza yerine gelen Cumhuriyet Savcısı incelemelerde bulunurken, ölen ve yaralanan kişilerin kimlikleri tespit edilmeye çalışılıyor. Kaza nedeniyle yolda ulaşım bir süre tek şeritten sağlandı. Kazada ölenlerin kimliklerini tespit çalışmaları sürdürülürken tedavi altına alınan yaralıların kimlikleri şöyle;

Yusuf Deveci, Hülya Tekeş, Osman Şahin, Yusuf Erbaş, Mahmut Tekeş, Emine Tekeş, Osman Kalkan, Gülizar Yavuz, Havva Şahin, Durmuş Kahraman, Okan Genç, İhsan Öztürk, Samet Can Yalın, Osman Avcı, Yüksel Çağdaş, Gülcan Arıdır, Melike Arıdır, İbrahim Arıdır, Ahmet Yağmur, Ayşe Yalın, Hakan Türkmen, İhsan İşbeceren, Orhan Çiftçibaşı, Durmuş Aydın, Volkan Demirdöven, Gökhan Türkmen, Yaşar Can, Ayşe Yılmaz, Harun Özkaynak, Japonya vatandaşı Lorita ke Kurada ve Kanada uyruklu Lora adlı turist.

KAZADA ÖLENLERİN KİMLİKLERİ

Haberin Devamı

Kazada ölenlerin otobüs şoförü 40 yaşındaki Timur Dilli, 23 yaşındaki Betül Taner, 30 yaşındaki Kadir Özer, 20 yaşındaki Ahmet Bozkurt, 63 yaşındaki Naime Soylu ve 32 yaşındaki Ahmet Duran olduğu belirlendi.

AMBULANS DA KAZA YAPTI

Bu arada, kaza yerinden dönen Harun Danacı yönetimindeki 81 BA 568 plakalı 112 Acil ambulansı, D-100 Karayolu Üçköprü Mevkii'nde yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda kontroldan çıkarak yan yattı. Takviye olarak gittiği kaza yerinden dönen ambulanstaki Harun Danacı, hemşire Onat Işık ve adı öğrenilemeyen bir sağlık görevlisi yaralandı. Yaralılar, Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Koray YILMAZDEMİR-Hasan KAYA/DÜZCE DHA