Tamer Heper Düzeltme için dava açılır
HABERİ PAYLAŞ

Düzeltme için dava açılır

Haberin Devamı

Babadan kalan tarlanın istimlakı nedeni ile almamız gereken parayı alamadık. Buna neden mirasçılardan birinin nüfus kütüğünün yanmış olması. Nüfusta kütük yanınca kayıtları yanlış olarak yenilenmiş. Hak kaybına uğramamak için diğer mirasçılar bunu düzelttirmiyor. Bunu nasıl hallederiz? B.B.

Nüfus kayıtlarındaki yanlışlıklar mahkeme kararı ile düzeltilebilir. Vatandaşın nüfus bilgisi, yangından sonra yanlış kaydedildi ise bunu düzeltmek için mahkemeye başvurması gerekir. Bunun için de yanlış yazılan kaydın doğrusunu bilen tanık gerekebilir. Mahkemeye bu konuda tanık göstermesi gerekecektir. Bir yangın geçirmiş nüfus kaydı için böyle bir dava çok uzun bir uğraşı gerektirmez.

[[HAFTAYA]]

Bu nüfus kayıtlarındaki değişiklikler yani hataların düzeltilmesi için uygulanması gereken işlem ve yoldur. Ancak bu konuda anlattığınız husus biraz akıl karıştırıcı. Diğer mirasçıları bu işlem ne derece ilgilendiriyor ve bundan nasıl olumsuz etkilenip hak kaybına uğruyorlar, bunun yanıtı sorunuzda yok. Bu husus tamamiyle şahsa bağlı ve düzeltme talebinde bulunacak olan sadece o şahıstır. Başkalarının buna katılması diye bir şey söz konusu olmadığı gibi, hatalı yazılan kişinin hatalarının düzeltilmesi diğerlerinin hatalı yazılması nedeni olamayacağı için onların nasıl olumsuz etkileneceğini anlamış değilim. Sorunuz, nasıl halledileceği yönünde olduğu için ben size düzeltmenin yolunu anlattım ancak diğer mirasçıların tutumu konusunda bir bilgi veremeyeceğim, sadece yanlışlığın düzeltilmesinin de bir mecburiyet olduğunu, aksi halde bundan sonraki her hukuki ihtilafta bu yanlış yazılımın, bahsettiğiniz kişinin önüne engel olarak çıkabileceğini hatırlatayım.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder