Prof. Dr. Derin Kösebay Düzenli sporla işler yoluna girer
HABERİ PAYLAŞ

Düzenli sporla işler yoluna girer

Haberin Devamı

Doğum yapan kadınlar vücutlarının eskisi gibi olmadığından memelerinin sarktığından yakınıyor. Bu konuda panik yapmanıza gerek yok. Çünkü eski günlere dönebilirsiniz. Yeter ki düzenli şekilde spor yapın, adaleler sıkılaşsın

Kremin faydası olur mu?

33 yaşındayım, bir çocuğum var. Doğum sonrası sarkık ve küçük memeler için bir krem tavsiye ettiler. Sizce bu kremin bana faydası olur mu? CEVAP Sevgili okuyucumuz, hormon ihtiva eden kremler bu amaçla kullanılmakta. Ama ne kadar yararı olduğunu ben bilmiyorum. Doğumdan sonra yapılacak en etkili çözüm spordur. Adalelerin toparlanması için bundan daha etkin bir şey olduğunu sanmıyorum. Doğumdan sonra kadın, vücuduna eğer istenirse bir heykeltıraş gibi şekil verebilir. Ama bilinçli ve ısrarla spor yapılırsa... Memelerin küçüklüğünden eğer çok rahatsızsanız bunun için de plastik cerraha danışın. Belki size o yardım edebilir.

[[HAFTAYA]]

İdrara çıkarken yanma oluyor

6 aylık hamileyim. Bir süredir idrara çıkarken yanma ve ağrı oluyor. Bunun bebeğin büyümesiyle alakası var mıdır? Yoksa bir hastalık belirtisi mi? CEVAP Sevgili okuyucumu, gebelikte belirli aralarla idrar tahlili yapılması gerekir. Hele sizin gibi idrar şikayeti varsa mutlaka idrarda bir enfeksiyonun olup olmadığı araştırılmalı. Gebelikte bu tip enfeksiyonlar önemli sonuçlar doğurabilir.

Ne zaman başlamalıyım?


23 yaşında kızım. Nisan’da evleneceğim. Benim merak ettiğim konu doğum kontrol hapına ne zaman başlamam gerektiği? Evlenmeden kaç gün önce başlarsam daha uygun olur? Bir de kesin korunma sağlar mı? CEVAP Sevgili okuyucumuz, doğum kontrol hapına evlenmeden önceki adetin ilk günü başlamanız yeterli korunmayı sağlayacaktır. Ama yine de doktora gitmenizi tavsiye ediyorum. Size şimdiden mutluluklar diliyorum.

Doktora gitmek istemiyorum


29 yaşındayım. Sürekli akıntı oluyor tıpkı adet oluyormuş gibi. Ayrıca adetim düzensiz. Bir hafta aralıkla adet oluyorum. İlaç kullanınca iyi ama kullanmayınca kötü. Doktora gitmekten korkuyorum. Bir ara yumurtalıkta kist vardı. Doktor “Geçti” demişti. Ne yapmalıyım? CEVAP Sevgili okuyucumuz, sizde adet düzensizliği ve vajinal akıntı şikayeti var. Bu şikayeti olan milyonlarca kadın tedavi oluyor ve problemleri halledilebiliyor. Sizde de çok özel bir durum olduğunu sanmıyorum. Ya uygun ilaçlarla tedavi olmuyorsunuz veya verilen tedaviyi yeterince uygulamıyorsunuz. Bu konuyu tekrar düşünüp uygun bir yol bulmanızı öneririm.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder