Bilim - Teknoloji DVD Kopyalamak Serbest mi Olacak?
Paylaş
DVD Kopyalamak Serbest mi Olacak?

Amerika Hükümeti'ne bağlı görev yapan ve telif haklarını belirleyen kurumdan şok karar geldi! Yeni karar ile DVD kopyalamanın yanında özellikle iPhone kullanıcılarını sevindirecek haberler geldi.

Amerika Hükümeti'nden özellikle iPhone kullanıcılarını sevindirecek haberler var. Hükümete bağlı olarak görev yapan U.S. Government Library of Congress Copyright Ofisi, bugün itibariyle yeni politikalarını belirledi. Buna göre herhangi bir elektronik cihaza sahip olan kullanıcılar, bu cihazların yazılımlarında istedikleri gibi değişiklik yapabilecek.

Haberin Devamı

Diğer bir deyişle potansiyel iPhone kullanıcıları için Jailbreak ve unlocking diye adlandırılan işlemleri yapmak artık yasak olmayacak. Yeni karar kapsamında sadece jailbreak ve unlocking işlemleri değil, DVD kopyalamak da korsan kapsamından çıkacak. Yeni kararın uygulamaya geçmesiyle birlikte uygulamanın kapsamı daha da belli olacak. Fakat görülen o ki korsan kapsamı bir anlamda daralacak. Diğer ülkelerin hükümetleri de bu uygulamayı örnek alır mı bekleyip göreceğiz.Daha fazlası için ShiftDelete.Net adresini ziyaret edebilirsiniz.