Gündem E-5'te 70 km kaosu

E-5'te 70 km kaosu

Paylaş
E-5'te 70 km kaosu

E-5'te hız sınırı 70 kilometre olarak belirlendi, kaos başladı. Sürücülerin büyük çoğunluğu kurala uymuyor. Uyarıyı dikkate alanlar ise sıkıştırılıyor

E-5, hız tutkunlarının yarış pistine dönmüştü bir süre öncesine kadar... Özellikle akşam saatlerinde, ralli yapılıyor, kazalar da peş peşe geliyordu. Çok sayıda ölümlü kaza yaşanınca, yetkililer harekete geçti, Boğaziçi Köprüsü’nden Beylikdüzü’ne kadar radar yerleştirildi.

Hız sınırı da 70 km olarak belirlendi. Önlem alınması iyi oldu ama hız sınırının 70 kilometre tutulması kaosu da beraberinde getirdi. BASIYORLAR GAZA Şöyle ki; sürücülerin büyük bir kısmı, otoyol için son derece düşük olan bu hız sınırına uymuyor.

Akşam saatlerinde boş yolda basıyor gaza. Uyarı tabelalarını dikkate alıp en fazla 70 km ile gidenler ise arkadan gelen sürücüler tarafından kornayla, sellektörle sıkıştırılıyor, ne yapacağını şaşırıyor.

Anlayacağınız hızlı gitsen bir dert, gitmesen başka... İşin başka bir handikapı da ceza meselesi.

AÇIKLAMA DA YOK

Gerçekten 70 km’yi aşan herkese ceza kesiliyorsa E-5’ten geçenlerin yüzde 90’ı ceza yiyor demektir. Yok eğer ceza kesilmiyorsa daha da garip. Bu durumda kurala uyup en fazla 70 km ile gidenlerin suçu ne?

Haftalardır İstanbulluların kafasını işte bu sorular meşgul ediyor. Her gün E-5’ten geçen sürücüler hız sınırının tekrar gözden geçirilmesini istiyor. Fakat yetkililerden konuya dair en küçük bir açıklama yok.

Habertürk