Ekonomi E-ticaret 'eski müşteriyle' rekor kırıyor

E-ticaret 'eski müşteriyle' rekor kırıyor

Paylaş
E-ticaret 'eski müşteriyle' rekor kırıyor

TÜİK verilerine göre; online alışveriş yapan kişilerin oranı 2016’da sadece yüzde 1 artarken pazardaki büyüme Ocak-Haziran döneminde yüzde 30’a yaklaştı. Online pazardaki yeni müşterilerin tamamını erkekler oluşturdu. Yüzde 32.9 olan kadın müşteri oranı ise 2016’da da değişmedi

Türkiye’nin alışveriş yapan herkese para dağıtan ilk cashback sitesi Avantajix.com’un kurucu ortağı Güçlü Kayral, müşteri sayısı aynı kalsa da 2016’nın Ocak-Mart dönemini kapsayan ilk çeyreğinde yüzde 25 büyüyen online alışveriş sektörünün ikinci çeyrekte de hız kesmediğini bildirdi.

Kayral, “Ocak-Haziran döneminde internetten kartla ödemesi yapılan e-ticaret 33 milyar liraya yaklaştı. Bu da yüzde 30’a yakın büyüme demektir. 2016 yılının daha altıncı ayında, 2013 yılının tamamına yakın miktarda online alışveriş yapıldı. Bu da yıl sonunda kırılacak tarihi rekorların habercisidir. Ve tüm bu rekorlar eski müşteriler ile kırılıyor” diye konuştu.

"YÜZDE 400-500 BÜYÜME POTANSİYELİ"

TÜİK verilerine göre Türkiye’de her 10 haneden sekizinin internet erişimine sahip olduğunu anı

Türkiye’deki bir başka sorunun sanal alışverişlerin avantajlarının tam olarak bilinmemesi olduğunu vurgulayan Kayral, e-ticaretin avantajlarını da şöyle sıraladı:

Zaman sınırlaması yok: E-ticaretin en büyük artılarından biri günün her saati ve yılın her günü alışveriş yapılabilmesi.

Her yerden alışveriş yapma fırsatı: Online alışverişte tüketici, yaşadığı şehirde hatta ülkede bulamadığı ürünlere internet üzerinden ulaşabiliyor.

Geniş ürün yelpazesi: İnternetten alışverişin bir avantajı da insanların ihtiyaç duydukları her ürün ve hizmete ulaşılabilmesi.

En uygun fiyat: İnternette fiyat araştırması yapmak son derece kolay olduğundan, aranılan bir ürünü en uygun fiyatla satın alabilmek mümkün. Ayrıca e-ticaret sitelerinden aldığı bayilik komisyonunu müşteriye aktaran, yani alışveriş yapana para veren Avantajix.com gibi cashback siteleri, online alışverişlerin benzersiz şekilde ucuza gelmesini sağlıyor. Bu yüzden İngiltere, ABD, Almanya gibi ülkelerde online alışverişlerin çoğu cashback siteleri üzerinden yapılıyor.

Kalabalıktan uzak alışveriş: E-ticaret, alışveriş merkezinin, çarşı pazarın karmaşasından, kalabalığından kaçanlara da çare oluyor. Özellikle mağaza dolaşmayı sevmediği araştırmalarla kanıtlanan erkek tüketiciler ile alışverişe ayıracak zamanı olmayan kişileri de bu dertten kurtarıyor.

İkinci el ürünlere erişim: Sadece büyük markaların ürünlerine sizi ulaştırmakla kalmayan e-ticaret, ikinci el ürünlere ulaşmanızı ve kendi eşyalarınızı da satışa çıkarmanıza da yardımcı oluyor.

AVANTAJIX HAKKINDA

“Alışveriş Yapan Herkese Para Veren Site” Avantajix.com, siz online alışveriş yaparsanız size paranızın bir bölümünü iade eden bir indirim mühendisliği projesidir. Yerli ve yabancı 300’ü aşkın tanınmış alışveriş sitesini tek çatı altında toplayan ve yaklaşık 10.000.000 ürüne ulaşabileceğiniz Avantajix, siz alışveriş yapınca size nakit para öder. Alışverişiniz benzersiz bir şekilde ucuza gelir.

Haberin Devamı