Ekonomi E-Ticaret sosyal medya ile büyüyor

E-Ticaret sosyal medya ile büyüyor

Paylaş
E-Ticaret sosyal medya ile büyüyor

Sosyal medya artık günlük yaşamın en önemli parçalarından biri haline geldi

Sosyal medya artık günlük yaşamın en önemli parçalarından biri haline geldi.

Global sosyal medya ajansı We Are Social’ın 2017 Türkiye araştırmasına göre, nüfusun yüzde 60’lık kısmı günün 3 saat 1 dakikasını sosyal medya platformlarında geçiriyor.

Türk insanının sosyal medya düşkünlüğü, e-ticaret sektörünün gözünü yaklaşık 48 milyona ulaşan sosyal medya kullanıcılarına çevirmelerine yol açtı.

Avantajix.com’un kurucu ortağı Güçlü Kayral, söz konusu araştırmaya göre 48 milyonluk kitlenin yüzde 87’sinin düzenli olarak her gün internete girdiğini ve 3 saati sosyal medyada olmak üzere sanal ortamda 6 saat 46 dakika geçirdiklerini bildirdi.

Bu devasa müşteri kitlesine ulaşmanın en kolay yolunun sosyal medya olduğunun altını çizen Kayral, şunları söyledi:

İnternet kullanıcılarının tamamı en az bir sosyal medya platformunun kullanıcısı durumunda. En fazla Youtube (yüzde 57), Facebook (yüzde 56), Instagram (yüzde 45), Twitter (yüzde 44), Whatshup (yüzde 40) kullanılıyor. Messenger, Google+, Linkedin, Skype, Pinterest, Snapchat ve Tumblr ise kullanılan diğer sosyal medya mecraları. Günde 3 saat boyunca düzenli olarak sosyal mecralarda turlayan 48 milyonun üçte birinden azı aktif e-ticaret müşterisi. Son bir yılda internetten alışveriş yapanların sayısı 2,5 milyon arttı ve 15 milyona yaklaştı. Bu sayı Türkiye için yeterli değil. O yüzden de e-ticaretin genel perakende içindeki payı yüzde 3-4’ü geçmiyor. Gelişmiş ülkelerde bu oran yüzde 8-12 aralığında. 35 milyonu aşkın internet kullanıcısı dijital vitrinlere bakmakla yetiniyor. Bu kitleyi sosyal medya aracılığıyla sanal dükkanlara çekmeyi başarırsak, en az 10 milyon yeni müşteri kazanabiliriz.”

Kayral, zaman ve yer sınırlamasının olmamasının internetten alışverişin en önemli avantajı olduğunu vurgulayarak, “Ayrıca çok geniş ürün yelpazesine tek tıkla ulaşılıyor. Sadece Avantajix.com üzerinden 10 milyona yakın ürüne ulaşmak, yapılan her alışveriş karşılığında da nakit para kazanmak mümkün” diye konuştu.

Haberin Devamı