Bilim - Teknoloji EA'in sitesinde şok açık!
Paylaş
EA'in sitesinde şok açık!

Oyun devi EA'in web sitesinde, inanılması güç bir Apple ID oltası ortaya çıktı!

E-posta yoluyla tehlike saçan Google Docs olta saldırısının ardından bir güvenlik firması, benzer bir tehdidin Apple sürümünü ortaya çıkardı.

Haberin Devamı

Garip bir biçimde EA'in web sitesinde barınan olta saldırısı sayfası, Apple'ın Apple ID oturum açma ekranını bire bir taklit ediyor. Sayfa, EA'in web sitesinde barındırılan "masum" bir adrese sahip görünüyor, ancak aslında pek de masum değil. Bilgilerinizi güvenli olmayan bu sayfaya girdiğinizde karşınıza ikinci bir sayfa geliyor. Burada kişisel detaylarınızı, tam adınızı, kredi kartı numaranızı (doğrulama koduyla beraber), doğum tarihinizi ve hatta annenizin kızlık soyadını girmeniz isteniyor. Tüm bunları özenle girip OK'e bastığınızda, Apple'ın gerçek Apple ID sayfasına yönlendiriliyorsunuz. Bu sırada bilgileriniz elbette hacker'lara teslim edilmiş oluyor.

Sorunu incelediğini söyleyen EA, açığı kapattığını iddia ediyor. Bu durum, sitelere oturum açma konusunda çok dikkatli olmamız gerektiğini bir kez daha gösteriyor. Şüphelendiğiniz durumlarda web sitesinin adresini kendiniz yazın ve yönlendirmelerden her zaman uzak durun.

Haberin Devamı

Resimlerle: Tarihe geçen en tehlikeli hacker saldırıları

Kaynak: CHIP Online