Gündem EBK'de ucuz et kuyruğu

EBK'de ucuz et kuyruğu

Paylaş
EBK'de ucuz et kuyruğu

EBK'de ucuz et kuyruğu

Ramazan ayı öncesi Et Balık Kurumu (EBK) Erzurum Kombinası önünde ithal et kuyruğu dikkat çekti. Yarım kilo et alabilmek için yaklaşık 4 saat kuyrukta beklediklerini söyleyen vatandaşlar, uygulamaya tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Kombina semtindeki EBK’nın satış mağazası önünde sabahın erken saatlerinden itibaren kuyruğa giren vatandaşlar, ucuz ithal et alabilmek için beklemeye başladır. Kıymanın kilosunun 16.50, kuşbaşının 19.15, bifteğin 23.75, pirzolanın ise 24.75 liradan satıldığı kombina satış mağazası önünde sıraya girenler 20’şer kişilik gruplar halinde mağazaya alınarak alışveriş yapıyor. Kuyruktaki vatandaşlardan Fevzi Kotan duruma tepki göstererek şunları söyledi:

“Hani Tarım ve Köyişleri Bakanı ‘kombina önlerinde kuyruklar oluşmayacak’ diyordu. Bu kuyruk değil mi? Kuyruğun sonu gözükmüyor. Kasaptan 3- 4 lira daha ucuz et alabilmek için bu çileyi çekiyoruz. Yetkililerden tek isteğimiz kombinaların satış mağazası sayısının artırmalarıdır. Dayanılmaz sıcaklarda yarım kilo etmek almak isteyen vatandaşı 4 saat kuyrukta bekletmesinler” diye konuştu.

Haberin Devamı

KASAPLARDAN PROTESTO EYLEMİ

Erzurumlu kasaplar da, EBK’nın ithal eti kasaplara vermemesini prtotesto için kombina önünde eylem yaptı. Kombina önünde önlem alan resmi ve sivil polis etten duvar örerken, Kasaplar Odası Başkanı Kenan Ejder bir heyetle Kombinaya girdi ve Müdür İsmail Atasever’e sorunlarını anlattı. Şimdiye kadar kasaplara 20 ton ithal et verildiğini belirten Kenan Ejder, “Verilen et, Erzurum’un bir günlük ihtiyacını karşılıyor. Kombinanın her gün kasaplara 5- 10 ton et vermesini istiyoruz. Kombinanın fiyatlarına et satarsak zarar ederiz. O zaman da 100 işyerinin anahtarını getirip EBK yetkililerine teslim edeceğiz” dedi.

Turgay İPEK/ERZURUM, (DHA)