Beden Sağlığı Ebola 2 yıl daha can alacak

Ebola 2 yıl daha can alacak

Paylaş
Ebola 2 yıl daha can alacak

Batı Afrika'da 670 kişinin ölümüne neden olan ve bölgede hızla yayılan Ebola virüsü için geliştirilmekte olan aşı, en erken 2 yıl sonra hazır olacak

Batı Afrika’da 670 kişinin ölümüne neden olan ve bölgede hızla yayılan Ebola virüsü için geliştirilmekte olan aşı, en erken 2 yıl sonra hazır olacak.

Haberin Devamı

ABD’de virüse karşı aşı geliştiren 4 farklı çalışmanın olmasına rağmen yeterli finansal kaynağa sahip olunmadığı için araştırmaların sonuca varmasının zaman aldığını belirten Teksas Üniversitesi çalışanlarından Dr Thomas Geisbert, Ebola virüsü ile savaşacak aşının en erken 2 yıl, en geç 6 yıl içerisinde kullanıma gireceğini belirtti.

1988’den beri Ebola üzerine araştırmalar yapan Geisbert, büyük ilaç firmalarının Ebola için herhangi bir adım atmadığına ve kendileri gibi ufak araştırma gruplarının ise kısa sürede netice alabilmeleri için yeterli finansal kaynağa sahip olmadıklarına vurgu yaptı.

İnsan ölümlerine sebep olan virüsler için aşı geliştirmenin son derece pahalı bir uğraş olduğunu belirten Geisbert, hükümet desteği sağlanmadığı sürece tedaviyi hastalara ulaştırmanın zaman alacağını öne sürdü.

Haberin Devamı

Bölgede 1976’dan beri görülen Ebola virüsü, bu yıl Gine, Sierra Leone ve Liberya’da çok sayıda insanın ölümüne sebep oldu.

Virüsün en çok görüldüğü Liberya'da tüm okullar tatil edildi. Kamu çalışanlarına ise, zorunlu olmadıkça sokağa çıkmaları tavsiye edildi.