Siyaset Ecevit raporları mahkemede
Paylaş
Ecevit raporları mahkemede

Eski Başbakan Bülent Ecevit'in tedavisine ilişkin tüm belgeler Ergenekon davasını yürüten mahkemeye ulaştı

Kasım 2006'da yaşamını yitiren eski Başbakan Bülent Ecevit'in Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi'ndeki tedavi sürecine ilişkin tüm belgeler, Prof.Dr. Mehmet Haberal'ın avukatları tarafından mühürlü bir zarf içerisinde İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne teslim edildi.

Haberin Devamı

İkinci Ergenekon davasında tutuklu yargılanan ve halen İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü'nde tedavisi süren eski Başkent Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mehmet Haberal'ın avukatları Yasemin Antakyalıoğlu ve Dilek Helvacı, konuya iliskin Silivri Cezaevi yanındaki duruşma salonu önünde bir basın açıklaması yaptı.

“İDDİALAR ASILSIZDIR"

Bülent Ecevit'in eski koruma müdürü Recai Birgün tarafından tedavi sürecine ilişkin ortaya atılan iddiaların asılsız olduğunu belirten Avukat Dilek Helvacı, "Bülent Ecevit'in Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi'ndeki tedavisi ile ilgili tüm evrak 8 yıldan bu yana devletin ve eşi Rahşan Ecevit'in elinde bulunmaktadır" dedi.

Avukat Helvacı, belgeleri yargılamaya yardımcı olmak amacıyla İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunmak üzere elden getirdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Rahşan Ecevit’in de röportajlarında eşi merhum Bülent Ecevit'e Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi'nde herhangi bir yanlış tedavi uygulanmadığını' ifade ettiğini belirten Helvacı, Ecevit'in tedavisiyle ilgili tüm evrakın Rektör sıfatıyla Haberal tarafından dönemin Başbakanlık Müsteşarı Ahmet Şağar'a, eşi Rahşan Ecevit'e ve Başbakan'a sunulmak üzere o tarihteki koruma müdürü Recai Birgün'e tutanakla teslim edildiğine dikkat çekti.

“HABERAL TEDAVİ SÜRECİNDE YER ALMADI"

Avukat Helvacı, Prof.Dr.Haberal'ın uzmanlık alanı dışında kalması nedeniyle Bülent Ecevit'in 2002 yılında Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi'nde Prof. Dr. Turgut Zileli başkanlığındaki sağlık ekibi tarafından yürütülen tedavi sürecinde yer almadığını kaydetti.

Tedavi sürecindeki iddiaların o dönem koruma müdürü Recai Birgün tarafından ortaya atıldığını belirten Avukat Helvacı, Haberal tedavide görev alan hekimlerin Recai Birgün aleyhine hukuk ve ceza davaları açtıklarını söyledi.

DHA