Gündem Eczacıbaşı'ndan İKSV'ye 46 milyon TL'lik bağış

Eczacıbaşı'ndan İKSV'ye 46 milyon TL'lik bağış

Paylaş
Eczacıbaşı'ndan İKSV'ye  46 milyon TL'lik bağış

Eczacıbaşı Holding, İKSV'ye 46 milyon liralık bağış yaptı. Bu bağışla vakfın tüm borçları ödenecek. Vakıf, binanın on yıllık bir süre içinde satışa çıkarılmamasını da taahhüt edecek

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, vakfın Şişhane'deki merkezi Deniz Palas'ta gazetecilerle biraya geldi.

Haberin Devamı

Eczacıbaşı, holding olarak vakfa 46 milyon liralık bağış yaptıklarını belirtti. Bu parayla vakfın borçlarının tamamen ödeneceğini belirten Eczacıbaşı, vakfın böylelikle çalışmalarına daha rahat devam edeceğini ifade etti. Yapılan 46 milyon liralık bağışa karşın vakfın merkezi olan Deniz Palas'ın 10 yıl süreyle satılamayacağını şartını getirdiklerini ifade eden Eczacıbaşı, “yönetim binasının satışa çıkarılması sonrasında kamuoyunda ortaya çıkan duyarlılık bizi memnun etti. Görüyoruz ki sanatseverler İKSV'ye önem veriyor. Vakfımızı yakından izleyip, İKSV'nin kendi kimliği ile bütünleşmiş olan değerlerin elden çıkarılmasını istemiyorlar. Biz de 46 milyon liralık bağış yaptık. Bu rakamla Eczacıbaşı Holding'in sponsorluk bedelleri dışında son dört yıl içinde İKSV'ye yaptığı bağışların tutarı da 58 milyon liraya ulaşmış olacak" diye konuştu.

Haberin Devamı

Sinan BİLGİLİ-İSTANBUL DHA