Gündem Eczacılar SGK'ya anahtar bıraktı

Eczacılar SGK'ya anahtar bıraktı

Paylaş
Eczacılar SGK'ya anahtar bıraktı

Türk Eczacıları Birliği, ilaç fiyatlarındaki düzenlemeleri protesto etmek için gerçekleştirecekleri kapatma eylemi öncesinde, SGK önüne anahtar bıraktı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) binası önünde toplanan Türk Eczacıları Birliği üyesi eczacılara, çok sayıda siyasi partilerden milletvekilleri, Türk Tabipleri Birliği, Diş Hekimleri Birliği ve Türk Hemşireler derneği'nin de aralarında bulunduğu sağlık meslek örgütleri ve sendikaların yöneticileriyle üyeleri de destek verdi.

TEB Başkanı Erdoğan Çolak, vatandaşların, hastaların ve sağlık çalışanlarının haklarının gasp edilerek sürdürülmeye devam edildiğini öne sürerek, her geçen gün sağlığa erişim hakkı ve sağlık hizmeti sunma olanağının ellerinden alındığını söyledi.

Çolak, "Muayene ücretlerini artıran, birinci basamak sağlık hizmetlerini paralı hale getiren, sağlık çalışanlarının güvenceli çalışma haklarını ortadan kaldıran, sağlık ocaklarını kapatan ve kamu hastanelerini işletme haline dönüştüren yaklaşımın sağlıkta 'tasarruf' değil, yıkım yarattığına inanıyoruz" dedi.

7 BİN ECZANE KAPANACAK


Sağlık meslek örgütleri olarak birlikte hareket edeceklerini belirten Çolak, "4 Aralık günü sağlıkta tasarruf adına 7 bin eczanenin kapanmasına ve bu eczanelerde çalışan sağlık emekçilerinin işsiz kalmasına neden olacak uygulamaların aynı zamanda halkın sağlığa erişimini kısıtlayacağını düşünüyoruz.

Çözüm olarak eczanelerin bedelsiz kamulaştırılması yerine, yaratılan zararın ilaç sanayi tarafından karşılanması gerektiğini ifade ediyoruz" diye konuştu.

Sayıları 24 bine ulaşan ve sağlık çalışanı olarak hizmet sunmaya devam etmek isteyen eczacıların, tasarruf tedbirlerinin bedelini haksız yere ödemesinin karşısında olduklarını belirten Çolak, SGK'nın 'alınan önlemlerinin eczacılara bedelinin yüzde 1.52 olduğu' yönündeki açıklamasını da eleştirirken, bunun trajikomik bir olay olduğunu belirtti.

Ümit Kozan-ANKARA/(DHA)