Ekonomi Eczacılar tek vücut oldu

Eczacılar tek vücut oldu

Paylaş
Eczacılar tek vücut oldu

'Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile tek tek sözleşme imzalamam' diyen eczane sayısı 23 bini geçti

KEPENK KAPATMA FESHİ

Haberin Devamı

Türk Eczacıları Birliği’nin (TEB) 4 Aralık’taki kepenk kapatma eylemine, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), ilaç alım protokolünü ‘tek taraflı feshetme’ kararıyla karşılık vermişti. Bu kararla 16 Ocak’tan itibaren hem TEB ile hem de 24 bin eczane ile sözleşmeler fesholacak. Ancak SGK, yaptığı duyuruda eczaneler ile tek tek sözleşme imzalanacağını duyurdu.

Bu kararın ardından TEB ve 52 eczacı odası 24 bin eczaneden ‘tek tek sözleşme imzalamam’ dilekçesi yazmasını istedi.

DİLEKÇE 23 BİNİ GEÇTİ

Dün itibarıyla söz konusu dilekçeyi imzalayan eczane sayısı 23 bini geçti. TEB yönetimi, dilekçeleri pazartesi ya da salı Çalışma Bakanlığı’na teslim edecek.

Bu arada Türkiye genelindeki 13 eczacılık fakültesi dekanı adına bir açıklama yapan Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Ahmet Başaran, “TEB 50 yıllık bir meslek birliği. Avrupa’daki uygulamalara bakıldığında, birliğin, ilaçla ilgili kararlarda daha aktif rol oynamasına fırsat tanınması gerekmektedir” diye konuştu.

Haberin Devamı

PARASI OLMAYAN İLAÇ ALAMAYACAK

Eczanelerin TEB’in aradan çıkarılması dolayısıyla SGK ile tek tek sözleşme imzalamaması durumunda, 16 Ocak itibarıyla vatandaş eczanelerden ancak parasını ödeyerek ilaç alabilecek.

Parası olmayan vatandaş ilaç alamazken, parasını ödeyerek ilaç alan da faturasını SGK il ve ilçe bürolarından tahsil etmeye çalışacak. SGK’nın bu tür bir durum yaşanmaması için uğraştığı belirtiliyor.