Türkiye (Son Dakika) Edanur dosyasını kapatan hakim FETÖ'cü çıktı!

Edanur dosyasını kapatan hakim FETÖ'cü çıktı!

Paylaş
Edanur dosyasını kapatan hakim FETÖ'cü çıktı!

Karabük Safranbolu'da, 6,5 yıl önce evinin önünde römork üzerinde oynarken askeri birlikten gelen merminin başına isabet etmesi sonucu ölen 4 yaşındaki Edanur Avcı’nın kapatılan dosyası yeniden açıldı

Soruşturmayı yürüten ve 2015 yılında takipsizlik kararı ile dosyayı kapatan askeri hakimin ve o dönemde görevli Albay’ın FETÖ’den ihraç edildiğini öğrenen baba Yusuf Avcı’nın girişimleri sonucu kapatılan dosya yeniden açıldı.


TAKİPSİZLİK KARARI VERİLMİŞTİ


Safranbolu Aşağıçiftlik köyü Kurttepe mevkiindeki evlerinin önünde 4 Kasım 2010 tarihinde oynarken kafasına isabet eden mermi nedeniyle hayatını kaybeden Edanur Avcı’nın dosyası ateş eden asker bulunamadığından 2015 yılında takipsizlik sonucu askeri hakim Üsteğmen Turgut Kapan tarafından kapatılmıştı.

DOSYA YENİDEN AÇILDI


15 Temmuz’da meydana gelen darbe girişimi sonrası askeri hakim ile dönemin 125. Jandarma Eğitim Alay Komutanı olan Jandarma Kıdemli Albay Ahmet Adnan Şimşiroğlu’nun FETÖ’den ihraç edildiğini öğrenen acılı baba Yusuf Avcı, BİMER’e yazdığı yazı sonucu kapanan dosyanın yeniden açıldığını söyledi.

"ADALET YERİNİ BULACAK"


Safranbolu’da berberlikle uğraşan acılı baba Yusuf Avcı, geç de olsa artık adaletin yerini bulacağını söyleyerek,
"15 Temmuz olaylarındaki şahısların olayları birbirlerine saptırması ve o günün alay komutanı ve o günün şartlarında davaya bakan üsteğmen şuanda görevden alınmış. Açıktalar. Bende buna istinaden BİMER’e yazı yazdım ve oradan cevap geldi. Dosyanın açılarak davanın yeninde görülmesi konusunda savcılığa yazı yazıldı. Şimdi oradan gelecek mutlu haber bizi biraz da olsa ferahlatacak. En azından olay örtbas edilmeyecek. Kızım geri gelmez ama en azından gönlümüz rahatlamış olacak. Olay örtbas edilmemiş olacak ve bizim için teselli olacak" dedi.

"BİRBİRLERİNİ TANIYORLAR"


15 Temmuz FETÖ olaylarında bu kişiler hep birbirlerine bağımlı ve birbirlerini tanıdıklarını iddia ederek, "Ben bu girişimde bulundum. Edindiğim bilgilere göre ikisi de şuan açıkta. Bu olay farklı yönlere saptırılarak ve dosya kapatılarak takipsizlik verilmişti. Bu doysa yeniden açıldı ve dava sürecinde yeniden aydınlığa kavuşacağına inanıyorum. Adalete güveniyoruz ve o konuda hiç şüphemiz yok. Bundan sonrası daha iyi olacak. Bu olay en azından aydınlanmış olacak. Neredeyse 7 yıl olacak. Kolay değil. Acıyı yaşayan bilir. Bu olayların üzeri hiçbir sonuç almadan dosyanın kapanması bizi anlatılamayacak derecede üzdü. İnşallah olay açıklığa kavuşacak" dedi.

Yusuf Avcı, olay sonrası askeri kışladan toplanan silahların balistik sonucunda, merminin hangi silahtan çıktığı tespit edilmemişti. Bize gelen raporda, "Çekirdeğin sekme sonucu geldiğinden ve yıprandığından dolayı hangi silahtan çıktığı tespit edilememiştir" diye yazıyordu. Ben kendi mücadelemle imkânlarımla olayı unutturmamaya çalışacağım. Aydınlığa kavuşturana kadar mücadele ederek bunu başaracağım" dedi.

Haberin Devamı