Yaşam Edebiyat Nobeli Llosa'nın oldu

Edebiyat Nobeli Llosa'nın oldu

Paylaş
Edebiyat Nobeli Llosa'nın oldu

2010 Nobel Edebiyat Ödülüne layık görülen Perulu yazar Mario Vargas Llosa, "Bu, Latin Amerika edebiyatının ve İspanyol dilinin kabul edilmesidir" dedi

Kolombiya radyosu RCN için New York’ta bir mülakat veren 74 yaşındaki yazar, ödülü aldıktan sonraki ilk tepkisinin "Adaylar arasında olduğumu bile düşünmüyordum" şeklinde olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Daha sonra Peru radyosu RPR’ye konuşan Mario Vargas Llosa, romanlarından en çok hangisini beğendiği sorusuna, "Bu hangi çocuğunuzu daha çok seversiniz gibi bir soru, bazı tercihler olsa bile söylenmez" yanıtını verdi.

Nobel Edebiyat Ödülünü kazandığını nasıl öğrendiğinin sorulması üzerine de, yazar, "Uyanmıştım, sabahın 5’inden beri çalışıyordum, telefon çaldı, Patricia (eşi) geldi ve bana, ’İngilizce konuşan bir bey aradı, telefon kesildi’ dedi. Meğer arayan Nobel Akademisi Genel Sekreteriymiş..." dedi.

Başta bunun bir şaka olduğunu düşündüğünü, bu şakanın İtalyan yazar Alberto Moravia’ya yapıldığını anlatan Vargas Llosa, "Bir düşmanı onu aramış, almadığı halde ödülü aldığını söylemişti" dedi. Vargas Llosa sözlerini, "Canım Central Park’ta gezinmek istiyor. Nobel Barış Ödülü’nün kime verildiğinin ilanı, New York’ta güne başlamanın iyi bir yolu" diyerek tamamladı.

Haberin Devamı