Gündem Edebiyat öğretmeni cinnet geçirdi

Edebiyat öğretmeni cinnet geçirdi

Paylaş
Edebiyat öğretmeni cinnet geçirdi

Edebiyat öğretmeni cinnet geçirdi

Adana’da ayrı yaşadığı eşiyle tartışan öğretmen, evini ateşe verdikten sonra eşyayı yangına müdahale etmek isteyenlerin üzerine attı. Polis ve itfaiye ekipleri, öğretmeni kapıyı kırıp tazyikli su sıkarak etkisiz hale getirildi. Lisede edebiyat öğretmenliği yapan Zafer E. (46), şehir dışından gelen ağabeyi Abidin E. ile evliliği konusunda görüşürken, yaklaşık 2 aydır ayrı yaşadığı ilköğretim okulu öğretmeni eşi Fadime E. (45) eve geldi.

Haberin Devamı

Fadime E. ile tartışmaya başlayan Zafer E, herkesi evden çıkarttı. Evin kapısını da kilitleyen Zafer E. önce perde ve yatakları yaktı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, 10. kattaki eve çıkıp yangına müdahale etmek isterken Zafer E’nin engellemesiyle karşılaştı.

Eline balta ve satır alan Zafer E, merdivenden çıkmak isteyen itfaiye erlerinin üzerine evdeki eşyayı ve bıçakları fırlattı. Öğretmen çiftin bulunduğu dairenin üst katına bir kaç ay önce taşınan Deniz Aslan, 3 aylık çocuğu ve baldızıyla evde mahsur kaldı.

Dumandan etkilenmemek için balkona çıkan Aslan ve ailesi, dışardan itfaiye ekiplerinin gelmesini bekledi. Zafer E, merdivenli itfaiye aracıyla balkonda bekleyen Aslan ailesi ve diğer katlara ulaşmak isteyen ekiplere yine eşya fırlattı. Evdeki yazıcı, mutfak tüpü ve gereçleri ile kitapları, cam parçaları, çekmeceleri atan Zafer E, yaklaşık 1 saat süresince hiç kimseyi 10. kat ve yukarısına yaklaştırmadı.
İtfaiye ekipleri, bu kez farklı açıdan yaklaşarak son bir kez daha merdivenli araçla çıkıp, 3 aylık bebeği ve ailesini kurtardı. Zafer E, cam ve çeşitli mutfak gereçlerini itfaiye sepetine fırlatmak istedi, ancak başaramadı.

Haberin Devamı

Bu arada, olay sırasında evde bulunmayan ancak daha sonra olay yerine gelen ve aşağıdan kurtarma çalışmalarını izleyen bebeğin annesi, gözyaşlarına hakim olamadı. Genç kadın, yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi. Bebek, babası ve teyzesi, ambulansla Adana Numune Hastanesi’ne kaldırıldı.
Merdivenle bu kurtarma çalışması sürdürülürken, emniyet amiri koordinesinde 5 polis ve bir itfaiye eri, kapıyı kırarak içeri girdi. Polislere direnmeye devam eden Zafer E, kendini tuvalete kilitledi. Ekipler, buranın da kapısını kırarak tazyikli su ve biber gazı sıkarak Zafer E’yi etkisiz hale getirip kelepçe taktı. Zafer E, daha sonra bir battaniyeye sarılarak aşağıya indirildi.

Olaylar başladığı sırada karşı komşusuna geçen Fadime E. ise elinde elektrikli süpürgeyle polis tarafından ifadesi alınmak üzere aşağıya indirildi. Fadime E, polis aracına bindirilirken, çevredeki vatandaşlar ve komşuları tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Zafer E’nin çok sessiz ve sürekli kitap okuyan biri olduğunu söyleyen komşuları, "Çok bilgili, sessiz sakin biriydi. Tam bir beyefendiydi. Ancak, son 2-3 aydır karısı yüzünden sorunlar yaşamaya başladı. Kadın her gün gelip kavga ediyordu. Adam, bu kadının yüzünden çıldırdı" şeklinde konuştu.
Olayın ardından itfaiye ekipleri, dumandan etkilenen diğer katlardaki 6 kişiyi daha ambulanslarla hastaneye sevk etti.

AA