Siyaset 'Edep yahu'
Paylaş
'Edep yahu'

Adıyaman'daki 'Evet' mitinginde konuşan Başbakan Erdoğan'ın hedefinde yine muhalefet vardı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman’da düzenlenen, ‘Anayasa değişikliğine evet’ mitinginde halka hitap etti.

'İHANET EDEN, İHANET MAĞDURU OLUR'

Konuşması boyunca başta MHP ve CHP olmak üzere muhalefet partilerine yüklenen Başbakan, “Manşetle gelenler, manşetle giderler,” söylemini yineledi. ‘Kendi liderlerine ve arkadaşlarına ihanet etmekle’ suçladığı ana muhalefet partisi için, başka ihanetlerin mağduru olacaklarını iddia etti.

Erdoğan “Ayakları dolanmaya başladı” dedi ve “Ağızlarından çıkanları, saatler geçmeden düzeltiyorlar; kendi söylediklerini, daha yatsı olmadan yalanlıyorlar çünkü yalancının mumu… o kadar! Normal zamanlarda, içlerinden geleni söylüyorlar ama azarı işitip anında çark ediyorlar. Ben buradan, Adıyaman’dan, muhalefet partilerine tasavvuf diliyle ‘Edep yahu!’ diyorum” diye de ekledi.

Haberin Devamı

“SİZİN EVETLERİNİZ ONLARA YETECEK”

Muhalefet eleştirisine, MHP’ye yüklenerek başlayan Başbakan, vatandaşların bu partiyi yuhalamalarını keserek, “Sandıkta sizin evetleriniz onlara yetecek,” dedi.

MHP’nin, AK Parti’ni kadrosuna hakaretler yağdırmakta olduğunu söyleyen Erdoğan, şu iddiada bulundu; “Fakat ben şuna inanıyorum; MHP’nin üst kadrosu, maalesef, MHP’ye oy vermiş kardeşlerimin, o nezaketini, o zarafetini yansıtmıyor, yansıtamıyor.”

“BUNLAR ÜRETSE ÜRETSE HAKARET ÜRETİR”

Başbakan, MHP’nin bu tavrına alışık olduklarını söyledi ve bu partinin, plan-proje üretmediğini, Türkiye’nin hayrına hizmet üretmediğini öne sürdü ve “Bunlar üretse üretse hakaret üretir,” dedi.

MHP’nin, TBMM’ye girdiği andan itibaren CHP’nin ‘kuyruğuna takıldığını’ söyleyen Başbakan, “Şimdi görüyoruz ki roller değişti,” dedi ve şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“KENDİ LİDERLERİNE İHANET EDENLER…”

“Görüyoruz ki artık CHP, MHP’nin kuyruğuna takılmış gidiyor… (Kılıçdaroğlu) Hakaret ediyor, çirin benzetmelerde bulunuyor, sövüyor. MHP’yle aynı dili, aynı üslubu, aynı çirkin hakaretleri, aynı yıkıcı kavram ve kelimeleri kullanıyor… Maalesef bu beyefendiler, siyasetin seviyesini üslubunu aşağılara çekmek için ellerinden geleni yapıyor. Taşıma su ile değirmen işte bu kadar döner! Medyanın üfürmesiyle şişen yelken, açık denizde alabora olup gider. Candaş, yandaş medyanın gazına gelenler, havaya karışıp giderler. Yani manşetler gelenler, manşetler giderler. Kendi arkadaşlarına, kendi dostlarına, kendi liderlerine ihanet edenler, başka ihanetlerin mağduru olurlar.”

'AYAKLARI DOLANMAYA BAŞLADI'

“İşte görüyorsunuz, ayakları dolanmaya başladı. Ağızlarından çıkanları, saatler geçmeden düzeltiyorlar; kendi söylediklerini, daha yatsı olmadan yalanlıyorlar çünkü yalancının mumu… o kadar! Normal zamanlarda, içlerinden geleni söylüyorlar ama azarı işitip anında çark ediyorlar. Ben buradan, Adıyaman’dan, muhalefet partilerine tasavvuf diliyle ‘Edep yahu!’ diyorum. Kendilerinden edep etmiyorlarsa, kendilerine oy vermiş o nezih insanlardan edep etmiyorlarsa bile, çocuklardan, gençlerden edep etmelerini kendilerine tavsiye ediyorum.”

Haberin Devamı

ADIYAMAN / DHA