Gündem Edirne beyazlara büründü

Edirne beyazlara büründü

Paylaş
Edirne beyazlara büründü

Edirne beyazlara büründü

Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giren Trakya tamamen beyaza büründü. Dün akşam saatlerinden bu yana aralıksız yağan kar nedeniyle çok sayıda araç yolda kaldı. Kar kalınlığının 20 santimetreyi bulduğu Kırklareli'nin Demirköy İlçesi'nde ise okullar 1 gün tatil edildi.

Haberin Devamı

Edirne'de dün akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı sabah saatlerine kadar aralıksız sürdü ve günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Kar kalınlığının 15 santimetreyi bulduğu kent merkezinde sabah okul ve işyerlerine gitmek isteyenler sıkıntılı anlar yaşadı. Bir ambulans ile birlikte çok sayıda servis aracı ve otomobil yolda kaldı.Çok sayıda maddi hasarlı kaza meydana gledi. Yolda kalan bazı vatandaşlar ulaşımlarını ticari taksilere sağladılar. Karayolları ve belediye ekipleri ise aralıksız kar kürüme çalışmaları yaptı. Belediyenin kar temizleme timi ise şehir merkezinde kaldırımlardaki karları temizledi.

15 KÖY YOLU KAPALI

Kırklareli'nde akşam başlayan kar yağışı aralıksız sürüyor. Kar kalınlığının 4 santimetreyi bulduğu kent merkezinde belediye ekipleri kar kürüme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor. Kar kalınlığının kent merkezinde 20, Mahya Tepe'de 40 santimetreye ulaştığı Demirköy İlçesi'nde 15 köy yolu ulaşıma kapandı, okullar ise bugün için tatil edildi. Karayalolları ekipleri kapalı köy yollarını açmak için çalışmalarını sürdürüyor. Kar kalınlığının 25 santimetreyi bulduğu Bulgaristan'a geçişi sağlayan Dereköy Gümrük Kapısı yolunun ulaşıma kapanmaması için akaroylları ekipleri aralıksız çalışıyor.

Haberin Devamı

Tekirdağ'da gece saatlerinde başlayan kar yağışı sabah saatlerinde etkisini arttırdı ve kenti beyaza bürüdü. Hayatı olumsuz etkileyen karın keyfini ise her zamanki gibi çocuklar sürdü. Ancak okul ve işyerlerine gitmek isteyenler büyük sıkıntı yaşadı. Bazı araçlar yolda kaldı. Çok sayıda ise maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Kar yağışı Tekirdağ'ın Çorlu, Malkara, Hayrabolu, Muratlı, Saray ve Çerkezköy ilçelerinde etkisini sürdürüyor.

Kar yağışı balıkçıları da etkiledi. Kar nedeniyle Tekirdağ, Şarköy, Mürefte, Hoşköy, Kumbağ, Barbaros, Marmara Ereğlisi balıkçı barınaklarındaki balıkçılar denize açılamadı.Şehirde hava sıcaklığı sıfırın altına düşerken, en yüksek hava sıcaklığının ise 2 derece olması tahmin ediliyor.

Meteroroloji Müdürlüğü yetkilileri kar yağışının Trakya'da gün boyu etkili olacağnı bildirdi.

Haberin Devamı