Ekonomi Edirne büyümeyecek!

Edirne büyümeyecek!

Paylaş
Edirne büyümeyecek!

Bir belediye başkanı düşünün; onlarca gazetecinin önünde “Edirne büyümeyecek” diyor. Her il yöneticisi alışveriş merkezleri, organize sanayi bölgeleri, gökdelenleriyle övünür

NEDİM ŞENER


Ben ilk kez bir belediye başkanın yönettiği kent için “Büyümeyecek” dediğini duyuyorum.

O kişi Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan. Onu dinlerken “Edirne’nin kıymetini bilen adam” dedim kendi kendime.

Edirne’nin 8 bin 300 yıllık tarihini, tüm medeniyet mirasını anlatıyor. 4 padişahın kılıç kuşanıp tahta çıktığı, Osmanlı’nın ikinci başkenti olan Edirne’nin Cumhuriyetin kuruluşundaki rolüne dikkat çekiyor.

İNÖNÜ VE KARABEKİR


İsmet İnönü’nün, Kazım Karabekir’in ilk meclise Edirne milletvekili olarak girmesini övünerek anlatıyor. İstese devasa bir belediye binası inşa edebilir ama o 1900 yılından inşa edilen son derece mütevazi belediye binasında küçücük bir odada başkanlık yapıyor. Orada kalmaya da kararlı.

Edirne’yi tarihi dokusuyla sevmek için zaten tarihi bir binada olmak gerekli. Başkan Gürkan, Edirne’nin İstanbul’dan sonra en çok tarihi esere sahip kent olduğunu biliyor.



Edirne, Mimar Sinan’ın “ustalık eserim” dediği Selimiye başta, tarihi camileriyle, büyük kentlerin AVM’leri yerine kapalı çarşıları ve bedestenleri ile gerçek anlamda tarih kenti.

Eğer zamanı ayarlarsanız, Kakava Şenliği de, tarihi Kırkpınar yağlı güreşleri de Edirne’de. Edirne ise İstanbul’a iki saat uzaklıkta. Hem tarihi yaşamak hem de meşhur Edirne ciğerini tatmak için hiç de uzun bir yol değil.

Haberin Devamı