Cumartesi Postası Edirne ciğeri İstanbul'a geldi

Edirne ciğeri İstanbul'a geldi

Paylaş
Edirne ciğeri İstanbul'a geldi

Edirne Kırkpınar Lokantası lezzetli tencere yemekleri, meşhur Edirne ciğeri ve kebap çeşitleriyle ağzının tadını bilenlerin vazgeçilmez adresi oldu

Belki dikkatinizi çekmiştir. İstanbul’da başta alışveriş merkezleri olmak üzere çeşitli semtlerde Edirne Kırkpınar Lokantaları açılıyor. Dekoru, hizmeti ve lezzetiyle modern bir esnaf lokantası olan Edirne Kırkpınar Lokantası’nın yemeklerinin tadına bakanlar tıpkı benim gibi oranın müdavimi olup çıkıyor.

Malum Edirne’nin tava ciğeri meşhur ve ben gerçekten çok severim. Bu yüzden Edirne ve tava ciğer yazısını görünce hemen içeri girdim ve ciğerlerinin tadına baktım. Edirne’de yediklerimden farksızdı. Yanında servis edilen çıtır kızarmış biberler ise enfesti. Ciğer yemeniz şiddetle tavsiye olunur ama “Hayatta ağzıma sürmem” diyenlerdenseniz mönüde çeşit bol ve lezzetler şahane.

Sulu yemekler, zeytinyağlılar, açık büfe salatalar, kebaplar bunlardan birkaçı. Edirne Kırkpınar Lokantası’nda geleneksel lezzetler çağdaş yorumlarla harmanlanmış ve ortaya müthiş lezzetler çıkmış. Üstelik tatlısıyla birlikte tıka basa doyabileceğiniz bir mönüye ortalama 10-15 TL ödeyip çıkıyorsunuz.

KÖFTELERİN MÜDAVİMLERİ VAR!

Edirne Kırkpınar Lokantası genel olarak alışveriş merkezleri içlerine konumlanmış durumda. Yoğun geçen bir alışveriş sonrası karnınızı doyurabilir, lezzetli tatlıların tadına bakabilirsiniz.

Zaten lokantanın konsepti kaliteli, lezzetli yemek ve uygun fiyat üzerine kurulmuş. Geniş bir menüye sahip Edirne Kırkpınar Lokantası’nda mevsimine göre 50 çeşit sıcak yemek, 20 çeşit zeytinyağlı ve tatlı günlük olarak hazırlanıyor.

Yazının devamı 2.sayfada...

Edirne ciğeri İstanbula geldi

Malzemenin en iyisi, en iyi üretildiği yerlerden getiriliyor. Lokanta ciğeriyle meşhur olsa da baharat kullanmadan hazırlanan köftelerinin de müdavimi çok. Ayrıca Kırkpınar ve İslim kebabı, tandır ve beğendi, Boğaziçi kebabı da beğenilen lezzetleri arasında. Tatlıların lezzetine ise diyecek yok. Öyle ki keşkek çıktığında telefonla arayıp haber verilmesini isteyen müşteriler bile varmış.

SADECE SALATAYLA DAHİ DOYMAK MÜMKÜN

Lokantada self servis hizmet veriliyor ama garsonlar yine de sizi yalnız bırakmıyor. Sürekli bir ihtiyacınız olup olmadığını sormak için masanıza uğruyor. Lokantanın yemeklerinden sonra insanı en cezbeden şeyi açık büfe salatası.

Kısırdan ezmeye, yoğurtla yapılan soğuk mezelerden, yeşilliklere kadar pek çok alternatifin bulunduğu büfede salata kasenizi tıka basa doldurabiliyorsunuz. Sadece salatayla bile doymak mümkün.

Siz de benim gibi sıcak ekmeğe dayanamayanlardansanız kasaya gitmeden önce ekmek sepetine uğramanızı öneririm. Çünkü her dakika sıcak ve çıtır çıtır ekmek bulunuyor.

Her zaman kaliteli ve taze ürün sunmaya gayret ettiklerini söyleyen Gruppo A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Defne Ertan Tüysüzoğlu “Etin lezzeti bizim için çok önemli. Sadece az sayıda ve çok pahalı restoranlarda sunulan, son derece lezzetli Angus ırkı hayvanların etlerini kullanıyoruz. Trakya eti çok lezzetli olduğu için etimizi buradan sağlamak bizim için çok önemliydi. Kırkpınar Lokantaları için kullandığımız tüm et ürünlerini Edirne Kırkpınar’daki besi çiftliğinden getiriyoruz. Bu çiftlikte yetişen hayvanlar için çok ciddi üretim standartlarımız var. Köftelerin lezzetli olması için, çiftlikteki hayvanların yediği yeme bile dikkat etmek gerekiyor” diyor.

KURUCUSU İNŞAAT MÜHENDİSİ

Türk mutfağının unutulmaya yüz tutmuş geleneksel lezzetlerini İstanbullular’la Gruppo A. Ş. buluşturdu. Genel müdür Mustafa Taşan Türkiye’de bir inşaat şirketinde çalıştıktan sonra işletme mastırı için Amerika’ya gidiyor. Burada restoran işine merak salıyor ve Türkiye’ye döndükten sonra arkadaşlarıyla Gruppo A.Ş isimli şirketi kuruyorlar.

Gruppo A. Ş. bünyesinde bulunan Edirne Kırkpınar Lokantası 2 yıl önce ilk olarak Viaport Outlet Center’da hizmet vermeye başladı. Kısa sürede de 11 şubeye ulaştı ve büyümeye de devam ediyor.

Beşiktaş, Osmanbey, 1. Levent, Dudullu, İş Kuleler Kule Çarşı, 212 Power Outlet, İstanbul Forum, Optimum, Neomarin ve Metrocity AVM’de şubeleri bulunuyor. Günde yaklaşık 4500-5000 kişi yemek yiyor. Hedefleri 50 noktalık bir dünya markası olmak.

Lokantada bu ay yeni bir hizmet daha başlıyor. İsmi ‘Bölge Bölge Türkiye Mutfakları.’ Türkiye’deki her bölgenin yemekleri pişirilecek. Nisan ayı için Karadeniz Bölgesi seçilmiş. Bir ay boyunca dible, kiraz kavurması, fasulye turşusu, Rize köftesi, Laz böreği gibi yöreye özel ürünler sunulacak.

Siz iyisi mi en kısa zamanda kendinize küçük bir alışveriş turu ve Edirne Kırkpınar lezzet şöleni ayarlayın!

3

Haberin Devamı