Ekonomi Edirne'de olmak çok büyük keyif

Edirne'de olmak çok büyük keyif

Paylaş
Edirne'de olmak çok büyük keyif

'POSTA ile Kentler Zirvesi' sürüyor. İkinci durağımız Edirne'deyiz

RIFAT ABABAY
POSTA Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni

POSTA
olarak gelişen, değişen, büyüyen kentlerin sesi olmayı gururla sürdürüyoruz. Tarihinden mutfağına, sosyal yaşamından eğlence hayatına, yerel kültüründen eğitimine kadar Edirne’yi sizlere tanıtmak için yazarlarımızla bu kente gittik.

Yaşayarak, gezerek, görerek yazmak çok önemli. Edirne Belediye Başkanı CHP’li Recep Gürkan ve eşi Esra Gürkan’ın ev sahipliğinde bu geziyi yapmaksa ayrı bir keyifti. Edirne, turizm potansiyeli tabii ki çok yüksek bir kent. Tarih ve kültür açısından tabii ki eşsiz bir adres.


HER YERDE ATATÜRK


Ama inanın Edirne’de beklediğimin çok daha fazlasını buldum. Modern, çağdaş ve cıvıl cıvıl bir şehir. Atatürk’ün izleri her yerde var ve de gururla korunuyor. Herkes mutlu, herkes neşeli, herkes sevgi dolu.

Misafirperverlik dorukta. Özlenen bu yüksek değerlere ulaşmak hiç zor değil: Edirne, İstanbul'a sadece 2.5 saat uzaklıkta. Yol da olağanüstü güzel.

Şunu çok net biçimde söylemek istiyorum: Edirne, gelenlerin bir daha gelmek isteyeceği, günü birlik değil de konaklamalı ziyaret edeceği efsane bir şehir. Belediye Başkanı Recep Gürkan kente gözü gibi bakıyor. Tarihi dokuyu büyük bir özen ve saygıyla koruyor. Kent için büyük heyecan ve şevkle çalışıyor.



Birkaç yıl içinde İstanbul-Edirne arasında hızlı tren devreye girecek. İstanbul’dan sadece 45 dakikada Edirne’ye ulaşılacak.

Bu, zaten çok büyük bir yükseliş içinde olan Edirne turizmini sanırım uçuracak. Edirne, gündüz tarihin, gece eğlencenin başkenti. Romanların o eşsiz müziği Edirne’ye renk ve neşe katıyor. Yemekler derseniz enfes, leziz, müthiş.

EDİRNE HAVASI


Sokaklarında gezerken 'Edirne Havası' diyeceğim o tatlı his sizi içine alıyor. Sadece bu his bile Edirne'ye gitmek için fazlasıyla yeterli. Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın verdiği bilgiye göre; hafta sonları İstanbul'dan tam 1000 otobüs dolusu Edirne aşığı kente geliyormuş. Benim kalbim Edirne’de kaldı. Özellikle de Karaağaç’ta.

Tunca ve Meriç nehirlerine komşu yemyeşil Karaağaç bir rüyanın adı. İnanılmaz güzel. Biz gittik, gördük, yazdık. Siz okuyanlara da tavsiyem şu; Edirne'yi sakın ihmal etmeyin.


Tarihi elektrik santrali çok güzel nikah dairesine dönüştürülmüş. Duvarda da Atatürk’ün işte bu fotoğrafı asılı.


Haberin Devamı