Gündem Edirne eylemcileri İstanbul'a döndü

Edirne eylemcileri İstanbul'a döndü

Paylaş
Edirne eylemcileri İstanbul'a döndü

Edirne'ye giriş yapmak için bekleyen yasadışı örgüt sempatizanları İstanbul'a döndü

Edirne'de yasadışı sol bir örgütün propagandasını yaptığı gerekçesiyle tutuklanan 5 kişiye destek vermek için kente gelen ve güvenlikleri nedeniyle TEM otoyolunda durdurulduktan sonra polisin müdahalesi ile uzaklaştırılan grup 6 günlük bekleyişini dün gece saatlerinde sonlandırdı ve güvenlik güçlerini atlatarak kent merkezinde basın açıklaması yapan arkadaşlarının yanlarına gelmesinden sonra otobüse binerek İstanbul'a gittiler.

Haberin Devamı

LİNÇ EDİLİYORLARDI

Güvenlikleri nedeniyle kente sokulmayan ve kendilerini "Halk Cephesi" olarak tanıtan grup üyelerinden yaklaşık 15 kişi dün öğleden sonra güvenlik güçlerini atlatarak kente giriş yapmış ve burada basın açıklaması yaptıkları sırada vatandaşlar tarafından linç edilmek istenmişti. Olaya müdahale eden polis ekipleri tarafından kurtarılan eylemciler daha sonra minibüse bindirilerek TEM Otoyolu Babaeski mevkiindeki bir tesiste bekleyen arkadaşlarının
yanına gönderilmişti.

POLİS ESKORTUNDA GİTTİLER

Olayın ardından tesise gelen ve burada bekleyen arkadaşları tarafından alkışlarla karşılanan eylemci grup ile bekleyenler birlikte toplantı yaptılar. Toplantının ardından ise halay çeken toplam 60 kişilik grup gece saatlerinde otobüse binerek tesisten İstanbul'a gitmek üzere aydrıldılar. Güvenlik güçleri de otobüse İstanbul'a kadar eşlik etti.

Haberin Devamı

Grup üyelerinin bugün saat 13.00'da İstanbul Taksim Tramvay Durağı'nda basın açıklaması yapmak istediği öğrenildi. Edirne'de ise polis ekipleri olası bir basın açıklamasına karşı kentin değişik caddelerinde hazır bekletiliyor.

EDİRNE,DHA