Spor Edirne, Kırkpınar'a hazırlanıyor...

Edirne, Kırkpınar'a hazırlanıyor...

Paylaş
Edirne, Kırkpınar'a hazırlanıyor...

Edirne, Kırkpınar'a hazırlanıyor...

649. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Etkinlikleri Haftası yarın başlıyor.
Edirne Belediye Başkanlığınca organize edilen 649. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Etkinlikleri Haftası kapsamında, Edirne Valisi Gökhan Sözer, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim ve vatandaşlardan oluşan tören korteji, saat 19.00’da Belediye Başkanlığı önünde toplanarak Atatürk Anıtı’na yürüyecek.

Haberin Devamı

Anıtta saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı ve Kırkpınar Marşı’nın okunmasından sonra kortej, 649. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Etkinlikleri Haftası’nın açılışının yapılacağı Saraçlar Caddesi’ndeki tören alanına geçecek.

Burada Vali Sözer, Belediye Başkanı Sedefçi, Güreş Federasyonu Başkanı Dr. Osman Aşkın Bak, Kırkpınar Ağası Selim, haftanın başlaması nedeniyle birer konuşma yapacak.

Bu arada, konuşmaların ardından aynı yerde yapılması planlanan yerli ve yabancı halk oyunları ekiplerinin gösterileri ile Ziynet Sali’nin konseri, Edirne’den iki şehit askerin olmasından dolayı iptal edildi.

Diğer taraftan hafta boyunca Belediye Bandosu konser verecek, halk oyunları ekipleri gösteriler yapacak. Sergi açılışları ve Trakya Ev Yemekleri Yarışması yapılacak, Caner&Grup 2010, Kurtar&Grup Frekans, Grup Seyyah&Savaş, Süheyla&Blues Of Rumeli, Edirne Devlet Korosu sanatçıları, Volkan Konak, Kara Davut ve Kolbastı Ekibi konser verecek.

Haberin Devamı

GÜREŞLER

649. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ise 25-27 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek.
Güreşlerin başlayacağı 25 Haziran Cuma günü Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, Edirne Belediyesi hizmet binası önünde karşılanacak.
Belediye önünde toplanacak olan tören korteji, Atatürk Anıtı’na kadar yürüyecek. Atatürk Anıtı’na çelenk konmasının ardından İstiklal Marşı ve Kırkpınar Marşı’nın okunacağı tören kapsamında, Pehlivanlar Mezarlığı’na çelenk konulup, dua edilecek. Selimiye Camii’nde mevlit okunmasının ardından, Sarayiçi mevkisindeki Er Meydanı’nda tören yapılacak.

Burada saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı ve Kırkpınar Marşı’nın okunması sonrası 2009 yılı Kırkpınar Başpehlivanı tarafından göndere bayrak çekilecek. 649. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin açılışı nedeniyle Edirne Valisi Gökhan Sözer, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Güreş Federasyonu Başkanı Dr. Osman Aşkın Bak ve Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim birer konuşma yapacak.

Güreşlere katılacak tüm pehlivanların resmi geçit töreniyle güreşler başlayacak.
Etkinlikler kapsamında aynı gece Selimiye Meydanı’nda Japonya Sumo Federasyonu’nun organize ettiği, "Sumo Güreşi Gösterisi" yapılacak.
25 Haziranda başlayacak güreşler, 27 Haziran Pazar günü 2011 yılı 650. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ağası ve başpehlivanın belirlenmesiyle sona erecek.

Haberin Devamı