Gündem Edirne kurbağacılığı sevdi

Edirne kurbağacılığı sevdi

Paylaş
Edirne kurbağacılığı sevdi

Zengin sofralarının nadide yiyeceklerinden olan kurbağalar, Edirne'de insanların geçim kaynağını oluşturuyor

Edirne Kurbağa ve Salyangoz Toplayıcıları Yardımlaşma ve Kalkınma Derneği Başkanı Metin Örs, derneklerine üye 56 kişi ve ailesinin, yılın 10 ayında kurbağa, 1 ayında ise salyangoz topladığını söyledi.

Sabahın erken saatlerinde başlayan toplama işinin gece geç saatlere kadar devam ettiğini ifade eden Örs, "Geçen yıl 100 ton kurbağa topladık" dedi.

Kurbağaların kilosunu 8,5 liradan sattıklarını anlatan Örs, şöyle devam etti: "Derneğimizi kurmadan önce topladığımız kurbağaları Bandırma’daki Kocaman Balıkçılığa veriyorduk. Dernek kurulduktan sonra ise Adana Su ve Tarım Ürünleri ile 2 yıllığına sözleşme yaptık.

Daha önce kurbağanın kilosunu 4 liradan satarken, dernek kurulduktan sonra bu fiyatı 12 liraya kadar çıkarttık. Kurbağanın kilosunu şu anda 8,5 liraya satıyoruz. Gecede ortalama 20-30 kilo kurbağa topluyoruz."

"OBAMA, BİR PORSİYON KURBAĞA BACAĞINA 300 EURO ÖDEDİ"

Kurbağa bacağına Avrupa’da büyük bir ilgi olduğunu vurgulayan Örs, "Kurbağa bacağı, Avrupa’daki en lüks restoranlara ihraç ediliyor. Bir gazetenin yazdığına göre ABD Başkanı Barak Obama, gittiği restoranda bir porsiyon kurbağa bacağı yemiş ve 300 avro hesap ödemiş.

Kalorisi çok yüksek olan kurbağa çok değerli bir hayvan. Diğer taraftan Beykoz’daki bir hastaneden doktorlardan biri bizden kurbağa bacağı istedi. Temizleyip, şokladıktan sonra gönderdik.

Babasının kanser hastası olduğunu belirten doktor, bunları babasının tedavisinde kullanıyor. 3 ay ömrü kaldı dediği babası şu anda yaşıyor. İki yıldır kendisine kurbağa bacağı gönderiyoruz."