Ekonomi 'Edirne'nin geleceği turizm'

'Edirne'nin geleceği turizm'

Paylaş
'Edirne'nin geleceği turizm'

Edirne, medeniyetlere ev sahipliği yapan, İstanbul’u fetheden medeniyetin kurulduğu serhat şehrimizdir

EDİRNE VALİSİ: EDİRNE'NİN GELECEĞİ TURİZM

Meriç, Tuna ve Arda ile üç nehre; Hristiyanlık, Musevilik ve İslamiyet ile üç dine; Traklar, Bizans ve Osmanlı ile üç medeniyete ev sahipliği yapmıştır.

Osmanlı, Edirne’de öyle bir medeniyet kurmuş ki farklı inanç ve düşüncedeki insanlar özgürce yaşayabilmiş.

Bu medeniyet, tarihi eserlerde de kendini göstermiş. Üç semavi dinin ibadethanelerini günümüzde halen ayakta ve faal durumdadır.

KONAKLAR YAPILIYOR


Edirne’de göreve başladığım ilk günden bu yana bu serhat kentimizin geleceğinin turizmde olduğu bilinciyle hareket ettim.

Dünyada metrekareye düşen tarihi eser bakımından sayılı şehirlerden biri olan Edirne’nin turizm pastasından hak ettiği payı alabilmesi için reklam ve tanıtımın çok önemli olduğunu bilerek bu nadide şehrimiz için çalışmaya devam edeceğiz.

Kültür Bakanlığı ile Edirne’de Fatih Sultan Mehmet’in doğduğu sarayla ilgili düzenlemelerimiz var. Şehir merkezinde 500’e yakın konağımız var.

Bu konakların bir an önce turizme kazandırılması gerekiyor. 84 konak kötü durumda. Bir an önce sahip çıkmazsak 3-4 yıl içinde kaybedeceğiz.

Vatandaşlarımızın 25 yıllığına bize tahsis etttiği konakları, ayrıca Valilik olarak satın alacağımız bazı konakları restore edeceğiz.

Yılda 10 milyon turist geldiğinde hem konaklama hem de hizmet alt yapısı anlamında bu konaklara ihtiyacımız var.



Haberin Devamı