Türkiye (Son Dakika) Edirne polisinden dev uyuşturucu operasyonu

Edirne polisinden dev uyuşturucu operasyonu

Paylaş
Edirne polisinden dev uyuşturucu operasyonu

Edirne’de, polis ekipleri tarafından Bulgaristan’dan yasa dışı yollarla ülkeye sokulan eroin yapımında kullanılan yaklaşık 1 milyon değerinde 150 litre asetik anhidrit ele geçirildi

Edirne Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Y.Ö. isimli bir kişiye Bulgaristan’dan uyuşturucu madde getirileceği ve bu maddeyi Kırklareli girişinde buluşarak teslim edeceği bilgisi alınması üzerine harekete geçti.

LÜKS ARAÇLA ÜLKEYE SOKTULAR


Teknik takip sonucu bir depoda yapılan aramada, 4 adet plastik su bidonları içerisinde yaklaşık 80 litre uyuşturucu imalatında kullanılan asetik anhidrit maddesi ele geçirildi. Aynı depo içerisinde park halinde bulunan Bulgaristan vatandaşı N.R.M. isimli kişiye ait lüks bir aracın bagajında ise yine uyuşturucu imalatında kullanılan 70 litre asetik anhidrit ele geçirildi.


BAĞLANTILI OLAN KİŞİ DE İSTANBUL'DA YAKALANDI


Y.Ö., eşi F.Ö. ve Bulgaristan vatandaşı N.R.M., yakalanarak gözaltına alındı. F.Ö.’nün ifadesinin ardından serbest bırakıldığı ancak olayla ilgili bağlantısı olduğu tespit edilen S.Ç. isimli kişinin de İstanbul’da yakalanarak Edirne’ye getirildiği öğrenildi.


BAŞSAVCILIĞA SEVK EDİLDİLER


Uyuşturucu madde imalatında kullanılan kimyasallardan asit anhidrit ithal etmek suçu ile hazırlanan tahkikat evrakları ile birlikte Edirne Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildiler.

Edirne Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, "Şube müdürlüğümüzce gençliğimizi zehirleyen uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik kapsamlı, projeli ve planlı operasyonel çalışmalarımız kararlılıkla ve artarak devam edecektir" denildi.

Haberin Devamı