Gündem Edirne'de göktaşı heyecan yarattı

Edirne'de göktaşı heyecan yarattı

Paylaş
Edirne'de göktaşı heyecan yarattı

Edirne'de göktaşı heyecan yarattı

Edirne’de, gökyüzünden geçerek Bulgaristan topraklarına düştüğü iddia edilen cisim heyecan yarattı.

Haberin Devamı

Dün saat 20.30 ile 21.30 sıralarında gökyüzünü aydınlatarak hareket eden bir cisim görüldüğü ve gözden kaybolduktan sonra yüksek bir ses çıkaran cismin göktaşı olduğu iddia edildi.

Bulgaristan’a sınır olan Sarayakpınar, Büyükismailçe ve Kalkansöğüt köyünde yaşayan vatandaşlar, kahvehanede ve evin dışında otururlarken gökyüzünün bir anda aydınlandığını, ışık şeklinde çok hızlı hareket eden cismin köylerinin üzerinden geçerek Bulgaristan tarafına düştüğünü söylediler.

Cisim köylerinin üzerinden geçtikten sonra gök gürültüsüne benzeyen, ancak değişik bir sesin duyulduğunu ifade eden köylüler, "Hudut birliğinden
gelen askerler de bize bu cismi gördüklerini ve Bulgaristan tarafına düştüğünü ilettiler" dedi.

Haberin Devamı

Bu arada, Edirne kent merkezideki vatandaşlar da gök gürültüsüne benzer ses duyduklarını ve ışık gördüklerini belirtti.

Lalapaşa Kaymakamı Ceyhun Dilşad Taşkın, gökyüzünde gerçekleşen olayı kendisinin görmediğini, ancak olayı jandarma devriyelerinin araştırdığını söyledi. Taşkın, "Kalkansöğüt köyünden daha net görülen göktaşı, büyük ihtimalle Bulgaristan tarafına düştü. Ama biz yine yangın ihtimaline karşı önlemlerimizi aldık" diye konuştu.

Bulgaristan’a sınır olan ve Edirne kent merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Büyükismailçe köyünün muhtarı Emin Akgün de ışığı gördüğünü ve
ardından da gürültü çıktığını söyledi. Daha sonra köy kahvehanesine gittiğini anlatan Akgün, "Buradaki köylüler de benim gördüğüm ışık süzmesini görmüş ve sesi duymuş. Hudut komutanlığında görevli askerler de gökyüzündeki ışık kümesini görmüşler ve bize de görüp görmediğimizi sordular" dedi.