Gündem Edirne'de işsizliğin kanıtı

Edirne'de işsizliğin kanıtı

Paylaş
Edirne'de işsizliğin kanıtı

Edirne Belediyesi'nin 84 kişilik daimi işçi kadrosuna girmek için 140 bin nüfuslu Edirne'de 2 bin 399 kişi başvuruda bulundu

Edirne Belediyesi'nin 84 kişilik beden işçisi, şoför ve makine operatörlüğü için açtığı daimi işçi kadrosuna girmek isteyenler geçen hafta Türkiye İş Kurumu Şubesi'ne başvuruda bulundu. 1 hafta süren başvuruya 140 bin nüfuslu Edirne'den 2 bin 399 kişi başvuruda bulundu.

Bugün ise Edirne Belediyesi Başkanlığı binasındaki Nikah Salonu'nda noter huzurunda yapılan çekilişe işsizler ve yakınları katıldı. Nikah salonu çekiliş öncesi tamamen dolunca, bir umutla iş hayali kuranlar kapının önünde yağan yoğun yağmur yağışına rağmen açtıkları şemsiye altında beklemeyi sürdürdü.

Saat 14.00’da ise noter tarafından kutu açıldı ve ilk çekilişi Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Tunçer Şeren yaptı. Daha sonra ise diğer kuralarda noter tarafından çekildi.

Kurada isimleri okunanlar çığlıklar atarak sevinirken, bu mutluluklarını hemen telefon ile ailelerine bildirdi. 84 kişilik başvuru için 2 bin 399 kişinin başvurduğunu belirten Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Tunçer Şeren, “Bu kadar kalabalık olacağını hiç tahmin etmemiştik. Biz en fazla 500 kişinin başvuruda bulunacağını bekliyorduk. Ama sayı beklediğimizden çok fazla çıktı” dedi.

Daha sonra bu kişiler mülakata alınacak ve bu mülakatı geçen 84 kişi, daimi işçi olarak Edirne Belediyesi’nde işe başlayacak.

Fırat KESKİNKILIÇ/EDİRNE (DHA)