Gündem Edirne'de kuğuları vurdular

Edirne'de kuğuları vurdular

Paylaş
Edirne'de kuğuları vurdular

Kırıkkale'de bir süre önce Kızılırmak Deltası'nı yaşama alanı seçen kızıl şahinlerin vurulmasının ardından bu kez de Edirne'de kuğular telef edildi

Edirne Çevre ve Orman Müdürü Abdullah Bülbül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Edirne’de "belgesiz avlananlar ve acemi avcıların" tüfekle ateş etmeleri sonucu yaralanan kuğulardan 2’sinin telef olduğunu 1 tanesinin de tedavi altına alındığını belirtti.

Edirne’de belgesiz avlananların av hayvanlarını iyi tanımadığını ifade eden Bülbül, "Belgesiz avcılarımızın avcı eğitim kurslarına katılarak av hayvanlarını tanıması gerekir. Açılan kurslarda av hayvanları ve kurallar detaylı bir şekilde anlatılıyor. Belgesi olmayan avcılar acemi olunca kaz diye kuğuları vuruyorlar" dedi.

Edirne’de kayıtlı 4 bin 410 avcı olduğunu, kayıtlı olmayanların da avcı eğitim kurslarına giderek avcılık belgesi alması gerektiğini belirten Bülbül, 2009 yılında kurallara uymayan ve belgesiz avlanan 47 kişiye toplam 46 bin 568 TL para cezası verildiğini ifade etti.

Bülbül, av ve yaban hayatını korumak ve devamını sağlamak amacıyla, avcıların daha sık kontrol edilmeye başlandığını, Merkez Av Komisyonunun aldığı karar gereği koruma altına alınan hayvanları vuranlara ağır para cezalarının verileceğini vurguladı.