Gündem Edirne'de sel temizliği

Edirne'de sel temizliği

Paylaş
Edirne'de sel temizliği

Edirne'de suların çekilmesiyle hasar tespit çalışmalarına da başlandı

Taşkın suyunun geçtiği yollardaki taşlar ve asfalt ise yerinden kalktı. Edirne’de 2 haftadır etkili olan yağmur yağışı ve Bulgaristan’ın baraj kapaklarını açması nedeniyle Meriç ve Tunca nehirleri yataklarından çıkarak taştı, çevresindeki ev ve işyerleri sular altında kaldı.

Yağmur yağışının kesilmesi ve Bulgaristan’ın baraj kapaklarını kapatmasından sonra suyun debisi düşüşe geçti. Debisi bin 800 metreküp saniyeye kadar ulaşan Meriç Nehri’nin bu sabahki debisi bin 222 metreküp saniyeye, Tunca Nehri’nin debisi ise 210 metreküp saniyeden 179 metreküp saniyeye kadar düştü.

Bunun üzerine Tunca ve Meriç nehrinin üzerindeki su boşaldı ve Türkiye’yi Yunanistan’a bağlayan Karaağaç Mahallesi’ndeki Pazarkule Sınır Kapısı yolu ulaşıma açıldı. Vatandaşlar ise işlerine kendi araçları ve minibüsler ile gitti.

HASAR ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Edirne Valiliği Kriz Merkezi, taşkın nedeniyle su basan çok sayıda ev ve işyerinde hasar tespit çalışmalarına başladı. İtfaiye ekipleri de vidanjörler yardımı ile işyerlerine dolan suyu boşaltırken, vatandaşlar da temizlik çalışmalarını başladı.

Taşkın suyu, bazı yerlerde önüne kattığı bahçe telleri, kaldırım taşları ve asfaltı yerinden söktü. Belediye ekipleri ise bu yollarda onarım çalışmalarına başladı.

Fırat KESKİNKILIÇ-Batuhan KURT/EDİRNE (DHA)