Gündem Edirne'de yine linç girişimi

Edirne'de yine linç girişimi

Paylaş
Edirne'de yine linç girişimi

Edirne'de yine linç girişimi

Edirne'yi günlerden beri geri ve polisin sürekli takibinde olan yasadışı sol örgüt üyeleri güvenlik güçlerini atlatarak şehri girip basın açıklaması yaptı. Şehir merkezinde basın açıklaması yapan grubu Edirneliler müdahale etmek isteyince kendilerini, 'Biz PKK'lı değiliz, Amerika'ya karşıyız' yanıtını verdiler. Ancak buna rağmen provokasyon sonucu linç edilmekten zor kurtuldular.

Haberin Devamı

Edirne'de geçtiğimiz Pazar günü yasadışı örgüt üyesi olduğu suçlaması ile tutuklanan 5 arkadaşlarının serbest bırakılması ve İncirlik Üssü'nün kapatılması için basın açıklaması yapmak isteyen grubun bölücü terör örgütü PKK sempatizanı olduğu dedikoduları ile başlayan halk olaylarına bugün bir yenisi daha eklendi.

Edirne'ye girişine izin verilmeyen ve 6 günden bu yana TEM otoyolunda bekleyen gruptan yaklaşık 15 gibi bugün saat 14.00 sıralarında PTT Müdürlüğü önüne geldi. Ellerinde, 'Amerika defol bu vatan bizim, Amerika'ya hayır dedikleri çin tutuklanan vatansever gençler serbest bırakılsın' yazan bayrakları açan ve ardından tutuklanan arkadaşlarının serbest bırakılmasını ve Amerika'nın İncirlik Üssü'nü kapatmasını istedikleri açıklamayı okumaya başladılar.

Haberin Devamı

POLİS YOK

PTT önünde bir grubun basın açıklaması yaptığını görerek yanına giden bir vatandaş eylemcilerin yanına gidince, 'Biz PKK'lı değiliz bizi karıştırmayın' diyerek kendilerini savundu. Vatandaşın ikna olarak eylemcilerin yanından ayrılması üzerine basın açıklaması okumaya devam eden grubun yanına bir süre sonra yeni bir grup gelerek saldırdı. Eylemciler, 'Yapmayın biz Amerika'ya karşıyız' diyerek kendilerini savunmak istedi. Ancak kalabalık grubun üstene yürüyerek saldırdı ve yerlerde sürükledi. Kaçtıkları sırada yerlere düşenler uzun süre tekmelendi.

POLİS SONRA GELDİ

Basın açıklamasının ilk başladığı dakikalarda olay yerinden tesadüfen geçen bir polis memuru halkı durdurmaya çalıştı, ancak başarılı olamadı. Eylemcilerin ellerinden attıkları pankartlar yakıldı. Kersanvaray'ın dışında bulunun bir işyerine giren eylemci ise camlar kırılarak dışarı çıkarıldı.

Eylemcilerin sokak aralarına kaçarak izlerini kaybettirmesinden sonra Edirne Emniyet Müdürlüğü'nü bağlı çok sayıda polis ekibi gelerek öfkelenen halkı sakinleştirmeye çalıştı. Olaylara karışanların yakalanması için çalışmalar sürüyor.

DHA