Gündem Edirne'ye 3 ülkeyi gören kule!

Edirne'ye 3 ülkeyi gören kule!

Paylaş
Edirne'ye 3 ülkeyi gören kule!

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi gelecek seçimleri kazandığı takdirde Edirne'ye 3 ülkeyi gören sedef kule yapacağına dile getirdi

Edirne Belediye Başkanı CHP'li Hamdi Sedefçi, seçim vaadi olan 3 ülkeyi gören ‘Sedef Kule’ projesini hayata geçirmek için yap- işlet- devret modelini deneyeceklerini ve projenin hayata geçirilmesi için Dubai şeyhi dahil birçok Arap şeyhine mektup yazacağını söyledi.

Haberin Devamı

Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, 29 Mart yerel seçimlerinde başkan seçildiği takdirde Yıldırım Mahallesi’ne Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan’ı görecek 100 metre uzunluğunda ‘Sedef Kule’ yaptıracağını vaat etmişti. Seçimleri kazanarak tekrar başkanlık koltuğuna oturan Sedefçi, bu projeyi hayata geçirmek için Ankara’daki Atakule’nin mimarı Ragıp Buluç’tan yardım istedi.

Buluç ise yaptığı çalışmanın ardından avan projeyi Edirne Belediye Başkanlığı’na sundu. Ragıp Buluç’un sunduğu avan projeye göre, içinde eğlence merkezi, mağazalar, restoran ve seyir yeri olması planlanan kulenin uç noktasında dünyayı temsil eden 33 metre çapında çelik ve cam bir küre yer alacak. Kulenin toplam yüksekliği ise ayakları ile birlikte 155 metre olacak. Ayrıca kulenin etrafına suni gölet yapılacak. Kuleye çıkanlar 3 ülkeyi, bu 3 ülkedekiler ise kuleyi gece gündüz çıplak gözle rahatlıkla görebilecek.

Haberin Devamı

‘GEMİ YÜZDÜRECEĞİM’

Mimar Ragıp Buluç’un projesini beğendiğini belirten Başkan Hamdi Sedefçi, birkaç değişiklik yapacaklarını belirterek, şunları söyledi: “Projedeki mavi kürenin kırmızı, beyaz olan ayaklarının sedef rengi olabileceğini düşündük. Ayrıca kulenin ayaklarına Atatürk’ün portresini ekleyeceğiz. Gölet içine de mağazaların olabileceği adalar yapabiliriz. Kule mimarımızdan avan çalışma geldi. Ben 100 olur diye düşünmüştüm, mimarımız 155 metrelik kule önerdi bize. Edirne’ye yakışır bu kule. Atakule’nin mimarı çok güzel bir poroje üretmeye çalışmış. Avrupa’nın giriş kapısı olan kentin simgesel bir alana kavuşmasını düşünüyoruz. Kulenin çevresinde 25 bin 500 metreküp, su oyunlarının yapılacağı bir göletten bahsedildi projede. Bu su az, 50 bin metrüküp olursa daha iyi. Ragıp hoca sandal yüzdürmeyi düşünmüş, ben gemi yüzdürmeyi düşünüyorum. Kulenin küresi de renkli ışıklarla aydınlatılacak.” Kulenin yapımı için Dubai şeyhi dahil birçok Arap şeyhine mektup yazağını belirten Sedefçi, “Onlara, gelin yapın burayı diyeceğim. Tahmini 20 milyon liranın üzerinde bir proje. Eğer anlaşabilirsek 20- 25 yıl maliyetine göre kullanma hakkı vermeyi planlıyoruz. Projenin 2012 yılına kadar başlamasını düşünüyoruz. Yatırımcı olan herkes gelip bizimle görüşebilir. Eğer yatırımcı gelmezse, biz kendi imkanlarımız ile Edirne’ye bu projeyi sunacagız” dedi.

Haberin Devamı

Fırat KESKİNKILIÇ/DHA