Yaşam Edremit Körfezi'nde 23 Nisan yoğunluğu! Otellerde yer kalmadı

Edremit Körfezi'nde 23 Nisan yoğunluğu! Otellerde yer kalmadı

Paylaş
Edremit Körfezi'nde 23 Nisan yoğunluğu! Otellerde yer kalmadı

Balıkesir’in Edremit Körfezi ilçelerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile üç güne çıkan tatilin etkisiyle yoğunluk yaşandı. Ayvalık’taki otellerde yer kalmadı

Edremit Körfezi'niin önemli turizm merkezlerinden Akçay, Altınoluk, Burhaniye-Ören ve Gömeç, bu yoğunluktan nasibini alırken bölgede en fazla tatilciyi ise turistik ilçelerinden Ayvalık ağırlıyor.

Tatilcilerin adeta akın ettiği Ayvalık’ta otellerdeki doluluk oranı yüzde 100’e ulaştı. Sahil şeridinde tatilcilerin yürümekte zorlandığı Cunda Adası’nda da tüm oteller doldu.


'MÜTHİŞ BİR YOĞUNLUK VAR'


Cunda Adası’ndaki bir kafeteryanın işletmecisi Hakan Kayaalp, 3 günlük tatil dolayısıyla büyük kalabalığı ağırlamaya çalıştıklarını belirterek, "Ayvalık’ta müthiş bir yoğunluk var. Bu yoğunluğun esnafın yüzünü güldürdüğüne inanıyorum. Şu anda yaz sezonlarında her gün yaşadığımız yoğunluktan daha fazlasını yaşadığımızı rahatlıkla söyleyebilirim" dedi.



Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Cunda Uygulama Oteli Müdür Yardımcısı Abdülaziz Yük de 3 günlük tatil dolayısıyla ilçe genelindeki otellerde doluluk oranının yüzde 100’lere ulaştığını söyledi.


'HIZLI BİR BAŞLANGIÇ OLDU'


Cunda Uygulama Oteli’nin 350 yatak kapasitesiyle hizmet verdiğini kaydeden Abdülaziz Yük, "Otelimiz Milli Eğitim Bakanlığı'nın bünyesindeki en büyük uygulama otelidir. Şu anda bütün odalarımız ve yataklarımız dolu. Bu yoğunluğu biz iki haftadan bu yana yaşıyoruz. Geçen yıl bu dönemi baz olarak aldığımızda bu yıl çok çok iyi durumdayız. Bu yoğunluğun önümüzdeki günlerde de devam edeceğini düşünüyoruz. Bu üç günlük tatil bizim ve Ayvalık için turizm sezonuna hızlı bir başlangıç yapıldığının da bir göstergesidir." diye konuştu.

Haberin Devamı