Spor Efes bileti Zagreb'de kaptı!

Efes bileti Zagreb'de kaptı!

Paylaş
Efes bileti Zagreb'de kaptı!

THY Euroleague C Grubu'nda Cedevita Zagreb'i İstanbul'da 19 sayı farkla mağlup eden Anadolu Efes, bu kez rakibini Hırvatistan'da 81-73 devirerek Top 16'ya kalmayı matematiksel garantiledi

Maçın ilk basketini bulan taraf Cedevita Zagrep oldu. Kısa süre sonra, Shipp’in sayısıyla Anadolu Efes ilk sayısını kaydetti. Skor üretmekte zorlanan Anadolu Efes, 5. dakikadan sonra üst üste bulduğu basketlerle skoru 12-10’a getirdi.

Haberin Devamı

İki takımın karşılıklı basketleriyle devam eden ilk periyot ev sahibi Cedevita Zagreb’in 24-21 üstünlüğüyle son erdi. İkinci periyodun ilk basketini Anadolu Efes, Barac ile kaydetti. Oldukça çekişmeli geçen ikinci periyodun bitimine 4 dakika kala Vujacic’in üçlüğüyle Anadolu Efes öne geçti: 35-33. Periyodun sonuna kadar üstünlüğünü koruyan Anadolu Efes, Vujacic’in üçlüğü ve Farmar’ın serbest atışlarıyla farkı 7’e çıkartarak skoru 40-35 yaptı.

Anadolu Efes, ilk yarıyı da 44-35 önde kapattı. Üçüncü periyoda hızlı başlayan Anadolu Efes, Vujacic ve Shipp’in üçlükleriyle farkı 15 sayıya kadar çıkartarak skoru 50-35 yaptı. Bu dakikadan sonra toparlanan ev sahibi ekip, farkı eritmeye çalıştı. Savunmada ve hücumda etkili olan Cedevita Zagrep, 3. periyot sonunda farkı 4 sayıya (55-59) indirmeyi başardı.

Haberin Devamı

Son periyotta etkili olan taraf konuk takım Anadolu Efes’ti. Barac ve Kerem Gönlüm ile üst üste sayılar üreten Türk temsilcisi yeniden farkı artırdı ve karşılaşmadan da 81-73 galip ayrılmayı başardı.

Anadolu Efes takımından Wright, attığı 24 sayıyla karşılaşmanın en skorer ismi oldu.

AA