Spor Efes Pilsen kapanıyor

Efes Pilsen kapanıyor

Paylaş
Efes Pilsen kapanıyor

Türk basketbolunun temel taşlarından Efes Pilsen, TAPDK taslağı yürürlüğe girerse kapanacak

Türk basketbolunun temel taşlarından Efes Pilsen, TAPDK tarafından hazırlanan yönetmelik taslağı yürürlüğe girerse kulübün kapatılacağını açıkladı. Yeni yönetmelikte kulübün isminin alkollü içki markasını çağrıştırması nedeniyle kaldırılması isteniyor.

Efes Pilsen Spor Kulübü, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) tarafından hazırlanan yönetmelik taslağı ile ilgili bir açıklama yaparak, taslak öngörülen biçimde yürürlüğe girerse kulübün varlığını sürdürmesinin imkansız hale geleceğini ve Efes Pilsen Spor Kulübü’nün kapanacağını bildirdi. Kulüpten yapılan yazılı açıklamada özetle şu görüşlere yer verildi: “Spor kulübümüzün isminin alkollü içki markasını çağrıştırması nedeniyle kaldırılmasına dair maddenin hukuki dayanağının olmadığı kanaatindeyiz.

AKGÜL: EFES KORUNSUN

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından hazırlanan yönetmelik taslağının yeniden gözden geçirilmesini temenni ediyoruz. Efes Pilsen Kulübü olarak Türk sporuna yaptığımız katkılar asla gözardı edilemez. Efes Pilsen Spor Kulübü, varlığını sürdürebildiği son güne kadar Türk sporuna ve gençliğine katkıda bulunmaya devam edecektir.”Gençlik ve Spor Genel Müdürü (GSGM) Yunus Akgül, “Efes Pilsen’in kendi adını taşıyan kulübü var. Bu köklü kulüp kapanırsa çok yazık olur” dedi. Akgül “Taslak hazırlanırken bize görüş sordular. Gençlerin korunması için alkolün spordan uzak tutulmasının doğru olacağını bildirdik. Ancak gençlere hizmet etmiş köklü kulüplerin korunması gerektiğini de belirttik” dedi.

Haberin Devamı