Spor Efes Pilsen tarih mi olacak?

Efes Pilsen tarih mi olacak?

Paylaş
Efes Pilsen tarih mi olacak?

Efes Pilsen Genel Menajeri Engin Özerhun, tütün ve alkol piyasasına yeni düzen getiren taslağı onaylanırsa, basketbolda olmayacaklarını söyledi

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (TAPDK) hazırladığı taslak yeni bir tartışma başlattı. Tütün ve alkol piyasasına yeni düzen getiren taslaktaki en önemli düzenlemelerden birini spor kulüplerinin durumu oluşturuyor.

Özellikle Efes Pilsen Basketbol Kulübü'nü yakından ilgilendiren bu düzenleme ile alkollü içki markalarının spor kulüplerine isim olarak verilmesi engelleniyor. İsmin değiştirilmesi için de 1 yıllık süre veriliyor.

TAPDK'nın söz konusu taslağı, ilgili kamu kuruluşlarıyla, sivil toplum örgütlerinden gelecek görüşler doğrultusunda yeniden Kurul'da ele alacağı ve daha sonra son şeklini vererek Başbakanlığa göndereceği belirtiliyor.

"EFES PİLSEN DEVAM EDEMEYECEK"

Konuyla ilgili konuşan Efes Pilsen Genel Menajeri Engin Özerhun "Eğer bu taslak çıkarsa üzücü bir şey olur. Efes Pilsen kulübü devam edemeyecek.

Türk basketboluna hizmet veren bir kulüp olmayacak. Taslakla ilgili biz de çok bilgi sahibi değiliz, süreci izliyoruz" dedi.

Özerhun, "Eğer taslak çıkarsa Efes Pilsen başka bir isimle yine yoluna devam eder mi?" sorusuna "Onların hepsi değerlendirilecek. Buna Tuncay Bey'in (Özilhan) de aralarında olduğu bir süreçte karar verilir" yanıtını verdi.

TARİHİ BAŞARILARLA DOLU

Efes Pilsen Spor Kulübü, 1976 yılında Kadıköy Spor’un devralınmasıyla, Tuncay Özilhan başkanlığında, Pano Natof (Genel Kaptan), Berna Sirmen (Müdür), Talat Öztoprak (Yönetici) ve Faruk Akagün (Antrenör) İdari ve Teknik kadrosuyla çalışmalarına başladı.

Efes Pilsen 1996 yılında Koraç Kupası’nı kazanarak Avrupa'da Kupa sevinci yaşayan ilk ve tek Türk takımı unvanını alarak önemli bir başarıya imza attı.

Haberin Devamı