Spor Efes şampiyona takıldı

Efes şampiyona takıldı

Paylaş
Efes şampiyona takıldı

THY Euroleague'de Anadolu Efes, C Grubu'ndaki 7. maçında son şampiyon Olimpiakos'a konuk oldu. Lacivert-beyazlılar, ilk karşılaşmada 26 sayı farkla mağlup ettiği Yunan ekibine deplasmanda 75-53 yenildi

C Grubu'nda 6 maçta aldığı 4 galibiyet ile Zalgiris Kaunas'ın ardından ikinci sırada bulunan Anadolu Efes, kendisiyle aynı rakamlara sahip Olympiakos'a 75-53 mağlup oldu. Papanikolaou 17 sayı ile maçın en skoreri olurken Spanoulis 14 sayı 5 ribaunt ve 4 asistle oynadı. Anadolu Efes'te Jamon Gordon'ın 15 sayı 5 ribaund ve Semih Erden'in 8 sayı 10 ribaundluk katkısı mağlubiyeti engelleyemedi. Zorlu mücadeleye temsilcimiz hızlı başladı. Anadolu Efes'te Semih Erden'in boyalı alandaki oyunu skora da yansıdı ve temsilcimiz 7-0'lık bir seri yakaladı.

Haberin Devamı

Lacivert-beyazlılar periyodun ilk molasına 15-10 önde girdi. Mola sonrası Jamon Gordon ile şekillenen Anadolu Efes hücumlarına son şampiyon, bu sezon Euroleague'in en yüzdeli üçlük yüzdesine sahip Kostas Papanikolaou ile cevap verdi. İlk periyodun son bölümünde oyunun kontrolünü eline geçiren Olympiakos 6-0'lık bir seri yakaladı. Yunan temsilcisi böylece ilk periyodu 23-20 önde kapamayı başardı. İkinci periyotta beklediği oyunu sahaya yansıtamayan Anadolu Efes skor bulmakta epey zorlandı ve 8 dakikada sadece 1 sayı buldu. Temsilcimizin bu açığını iyi değerlendiren Olympiakos, Perperoglou ve Spanoulis ile sayılar üreterek oyunun hakimi oldu.

Son şampiyon ikinci çeyrekte 12 sayı bulurken Anadolu Efes 6 sayı ile cevap verdi. İlk yarı 35-26 Olympiacos üstünlüğü ile geçildi ve devre sonunda Spanoulis çift hanelere ulaşan ilk isim olurken Anadolu Efes'te Jamon Gordon 8 sayı üretti. Anadolu Efes üçüncü çeyreğe Sasha Vujacic üçlüğü ve Kerem Gönlüm'ün sayılarıyla iyi başladı. Lacivert-beyazlılar farkı bir ara 5 sayıya kadar indirdi ancak Papanikolaou devreye girerek Olympiakos'u canlandıran isim oldu. Yunan oyuncu üçüncü periyot sonunda 6'da 4 üçlük yüzdesiyle oynadı.

Haberin Devamı

Papanikolaou'nun performansına kenardan gelen Acie Law da katılınca Yunan ekibi 11-0'lık bir seri yakaladı. Periyodun son bölümünde Anadolu Efes'te ayakta kalan tek oyuncu Jamon Gordon'un sayıları farkı eritmeye yetmedi ve Olympiakos son çeyreğe 59-42'lik üstünlükle girmeyi başardı.

Dördüncü periyodun başında Olympiakos, Perperoglou ve Sloukas'ın sayıları ile farkı 21'e kadar çıkardı. Anadolu Efes sete yerleşmeden Sinan Güler ve Ermal'ın kişisel oyunlarıyla sayı bulsa da savunmada rakibini durduramadı. Olası bir ikili averaj için 26 sayılık bir farkı yakalamak isteyen Olympiakos oyunu oldukça hızlandırdı. Ev sahibi ekip Kyle Hines ile sayılar buldu ancak Anadolu Efes farkın artmasına izin vermedi.

Olympiakos, evinde Anadolu Efes'i 75-53 mağlup ederek Euroleague C Grubu'nda oynadığı 7. maçın 5'ini kazanmayı başardı. Temsilcimiz ise 7 maç sonunda 4 galibiyette kaldı.

Haberin Devamı

Ntvspor