Spor Efes'in istatistikleri ışıldıyor

Efes'in istatistikleri ışıldıyor

Paylaş
Efes'in istatistikleri ışıldıyor

Basketbol Avrupa Ligi (D) Grubu'nda 3 galibiyet ve 2 yenilgi sonrasında 3. sırada bulunan Efes Pilsen, takım olarak istatistiklerini geliştiriyor

Grubunda son olarak sahasında Rusya’nın CSKA Moskova takımını 86-72 yenen lacivert-beyazlı takım, üç sayılık atışların yanı sıra serbest atışlarda ilk sırada yer alıyor.

EN ÇOK SAYI ATAN 3. TAKIM

Avrupa Ligi’nde ilk yarı maçlarının ardından rakip potalara toplam 398 sayı bırakan Efes Pilsen, maç başına ortalama 79.6 sayı ile Yunanistan’ın Olympiacos ve İsrail’in Maccabi Electra takımlarının ardından en çok sayı atan üçüncü takım konumunda bulunuyor.

3 SAYIDA İLK SIRADA

Lacivert-beyazlı ekip, skorer oyunun yanı sıra üç sayılık ve serbest atışlardaki isabetli oranlarıyla dikkat çekiyor. Üç sayılık atışlarda yüzde 39.2 isabet oranı yakalayan Efes Pilsen, bu alanda Avrupa Ligi’ndeki 24 takım arasında birinci sırada yer alıyor.

Antrenör Velimir Perasovic yönetiminde gruptan çıkma mücadelesi veren lacivert-beyazlı takım, serbest atışlarda da başarılı bir görüntü verdi ve yüzde 83’lük bir oran yakalayarak yine ligin birinci sırasına yerleşti.

RAKOCEVİC SAYI KRALI

Efes Pilsen’e geldiği sezon ortaya koyduğu performansla büyük eleştiri alan Igor Rakocevic ise 5 maç sonunda sayı krallığında birinci sırada bulunuyor. Rakocevic, aynı zamanda maç baçına 16.0 indeks puanı ile ilk beş hafta sonunda en değerli oyuncu sıralamasında da sekizinci sırada yer aldı.

İspanya’nın Tau Ceramica takımında mücadele ederken 2006-07 sezonunda 16.2 ve 2008-09 sezonunda da 18.0 sayı ortalaması ile Avrupa Ligi’nin sayı kralı olan Rakocevic, halen Avrupa Ligi kariyerinin en yüksek sayı ortalamasına sahip bulunuyor.

Başarılı oyuncu ayrıca 20/21 serbest atış oranı ile yüzde 95.2’lik bir ortalama tutturarak bu kategoride de ikinci sırada yer alıyor. Efes Pilsen’in bir diğer yıldız ismi Kerem Tunçeri ise üç sayılık isabet kategorisinde 10/17’lik bir oran ile yüzde 58.8’lik ortalamaya sahip olarak ikinci sırada bulunuyor.

Haberin Devamı