Siyaset Efkan Ala ilk defa açıkladı! 15 Temmuz'da...
Paylaş
Efkan Ala ilk defa açıkladı! 15 Temmuz'da...

15 Temmuz hain darbe girişiminin dün 2. yılıydı. Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Milletvekili Efkan Ala o gün yaşadığı çok önemli bir bilgiyi televizyonda ilk defa paylaştı.

Hain darbe girişiminin 2. yılını geride bırakırken o gün yaşananlar ortaya çıkmaya devam ediyor. Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Milletvekili Efkan Ala dün akşam Habertürk ekranlarında 15 Temmuz yayınında çok önemli bir açıklama yaptı. Ala, 15 Temmuz akşamı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Başbakan Binali Yıldırım'la görüşmek istediğini söyledi.

Haberin Devamı

İşte Efkan Ala'nın o açıklamaları...

Cumhurbaşkanının, bizlerin, hepimizin, medyanın bu kadar net biri duruş sergileyeceğini bunlar hesap etmedi. Bir anekdot daha söyleyeyim. O gece ben indikten bir müddet sonraydı. Sayın Devlet Bahçeli'nin yanından beni Genel Başkan Yardımcısı aradı.

Sayın Bahçeli'nin Başbakanımızla derhal görüşmek istediğini söyledi ve ben o irtibatı kurdum. Hemen aramış olmaları 'darbeye karşı duracağız' demiş olmaları bunların hepsi önemli. Bütün Türkiye harekete geçti. Bunu görünce hesap yapanlar sabaha doğru hesaplarını değiştirmek zorunda kaldılar.