Hakan Çelik Efsane otomobile özel versiyon
HABERİ PAYLAŞ

Efsane otomobile özel versiyon

Haberin Devamı

Dünyanın en çok tercih edilen otomobili olarak erişilmesi güç bir rekorun sahibi olan Toyota Corolla 50’nci yaşını kutluyor.

Toyota’nın 1966’da ‘insanların otomobili’ olmak üzere tasarlayıp ürettiği Corolla, 50 yıl boyunca 44.1 milyonu aşan satış başarısıyla otomotiv endüstrisinde adını ‘efsaneler’ arasına yazdırmayı başardı.

Efsane otomobile özel versiyon
1966’da Japonya’da piyasaya çıkan Corolla, geniş iç hacmi, zemine monteli vites kolu ve ayrık ön koltuklara sahipti.


Efsane otomobile özel versiyon
Corolla Türkiye’de de üretiliyor ve pekçok ülkeye ihraç ediliyor.​

GÜNDE 5850 ADET

Üretimine aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 16 Toyota fabrikasında devam edilen Corolla, Toyota’nın 80 yıllık tarihi içinde bugüne kadar satılan her 5 modelden 1’ini temsil ediyor. İsmini çiçeğin çevresindeki taç yapraklarından alan Corolla, günümüzde 150’den fazla ülkede ve bölgede günde 5 bin 850 adet satılırken, yılda 1 milyondan fazla satışa ulaşıyor. Türkiye’de ise 400 binden fazla Toyota Corolla sahibi bulunuyor.

ÖZEL LOGOSU VAR

Toyota, Corolla’nın 50’nci yılı dolayısıyla ‘Premium 50’nci Yıl’ versiyonunu piyasaya sundu. Özel logo ile gelecek olan otomobilde 17 inçlik alaşım jant ve akıllı bagaj açma özelliği bulunacak. Gelişmiş güvenlik sistemi Toyota Safety Sense de bu otomobilde yer alacak.

GARENTA'DAN ‘SAT&KİRALA’

Çelik Motor’un bünyesindeki Garenta ve ikinciyeni.com, ‘sat&kirala’ kampanyası başlattı.

Efsane otomobile özel versiyon

Aracını ikinciyeni.com internet sitesinde satan firmaya, yeni araçları uzun dönem kiralama ihtiyaçlarını karşılayan GarentaPRO’dan 1 ay ücretsiz kiralama fırsatı sunuluyor. Üstelik araçların tüm transfer ve satış işlemleriyle de Garenta ilgileniyor.

OTOMATİK CITROEN C3 YOLDA

Citroen, Kasım 2016’da Türkiye’de satışa sunduğu hatchback modeli yeni C3’ün ürün gamına tam otomatik şanzıman seçeneğini ekledi. Citroen bayilerinde yerini alan, tam otomatik C3 1.6 VTİ 115 beygir EAT6’nın fiyatı 69 bin 300 TL’den başlıyor. Daha küçük hacim arayanlar için otomobilin 1.2 litrelik 82 beygir gücünde bir motor seçeneği daha bulunuyor.

Efsane otomobile özel versiyon

Citroen C3, kendi tarzını oluşturarak, dinamik, renkli ve çekici kişiliğiyle rakiplerinden ayrışıyor. İkinci nesil C3’ten daha uzun ve 4 cm daha alçak olan yeni Citroen C3, Airbump teknolojili karoser yapısı, siyah renkli çamurluklar ve segmentinin en geniş tekerlek yuvalarıyla iddialı bir dış görünüme sahip.

Sürücü ve yolcu konforunu maksimumda vermeyi hedefleyen C3, birçok zevk ve ihtiyaca yönelik çözüm sunuyor. 300 litrelik bagaja sahip olan C3 bu alanda en avantajlı modellerden biri.

YOLLARIN EFENDİSİ

İsveçli Scania, 10 yıl süren Ar-Ge çalışmaları, 2 milyar euro yatırım, 10 milyon kilometrenin üzerinde test sürüşü ve 40 kamyonun kullanıldığı çarpışma testleri sonucu geliştirdiği yeni araçlarını 115 bin euro’dan başlayan fiyatlarla Türkiye pazarına sunuyor. Yeni nesil Scania, Doğuş Otomotiv Scania Genel Müdürü İlhami Eksin’in katılımıyla İstanbul Park’ta yapılan test sürüşü aktivitesi ile tanıtıldı.

Efsane otomobile özel versiyon

Aracın 13 litrelik motoru 500 beygir gücünde. 16 litrelik motorda ise 520, 580 ve 730 beygirlik seçenekler yer alıyor.

Yeni Scania, modüler sistemi, sağlamlığı, verimliliği ve kârlılığı artıran hizmet paketleri ile sunuluyor. İlhami Eksin’in verdiği bilgiye göre yeni Scania’da yakıt tüketimi yüzde 5 düşüyor.

Efsane otomobile özel versiyon
İlhami Eksin

Böylelikle yılda 150 bin kilometre yol kateden bir araç, yaklaşık 2 bin litrenin üzerinde yakıt ekonomisi sağlıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder